viernes, 17 de julio de 2015

L'alcaldessa t'escolta

L’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, va a encetar una ronda de contactes en els distints barris de la ciutat per tal d’escoltar els veïns, conéixer les seues necessitats i propostes de millora per al seu espai més pròxim de convivència.

Davall el lema ‘L’alcaldessa t’escolta’, Ortega es reunirà amb els veïns en un lloc establert per tal que li facen arribar totes les seues inquietuds i establir les línies d’actuació del seu govern tenint en compte l'opinió dels ciutadans. La primera reunió es realitzarà el pròxim divendres 17 de juliol al Bar Olivero que reunirà veïns del barri del Cortijo, a l’entrada nord de la població. Està previst que la següent presa de contacte es realitze a la Residència de la Tercera Edat. 

D’esta manera, l’Ajuntament s’aproparà als distints nuclis de la localitat i atendrà in situ les qüestions que la ciutadania plantege en relació a qualsevol de les àrees municipals.

Al respecte, M. Josep Ortega, ha indicat que amb esta iniciativa es dóna veu als veïns i s’aconseguix una major participació ciutadana. ‘Atendré les preguntes que em plantegen els carletins, els escoltaré i establiré un diàleg per a poder donar resposta els dubtes, propostes o suggeriments que em vulguen fer arribar.’- ha indicat l’alcaldessa de Carlet. 


miércoles, 15 de julio de 2015

Benimodo netejarà la llacuna dels ullals del riu Verd

Benimodo preveu netejar la llacuna del Paratge Natural Municipal dels Ullals del Riu Verd per mitjà de les ajudes del Programa de Paratges Naturals Municipals del Servici de Medi Ambient de la corporació provincial, dotat amb un pressupost de 350.000 euros per a enguany a fi de recolzar als ajuntaments que disposen d'estes zones verdes. 
El Paratge Natural Municipal Ullals del Riu Verd es troba en el terme municipal de Benimodo i ocupa 2,26 hectàrees de gran valor ecològic, ja que reunix les característiques de zona humida i agrícola. Quant a la fauna que habita en esta zona, hi ha dos espècies autòctones, que són les petxines Theodoxus valentinus i Theodoxus velascoi.  
L'alcalde de la localitat de la Ribera, Francisco Teruel, ha informat que l'actuació que més urgix en esta zona és la neteja de la llacuna:  «Ja hem fet tasques de desbrossament i de manteniment al voltant del llac, i ara falta eliminar l'herba i el fang de l'interior».

En este sentit, l'alcalde ha comentat que estos treballs «són complicats, ja que han de fer-se amb maquinària especialitzada, per la qual cosa resulta tan necessària esta subvenció». «L'encant del paratge és la llacuna, i per això ha d'estar neta, perquè la zona siga un destí abellidor», ha dit Teruel, alhora que ha assegurat que esta actuació serà «molt beneficiosa per al municipi», ja que, al seu parer, «el bon estat de la llacuna atraurà a un nombre més gran de visitants». 

Entrevista a l'alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega

lunes, 13 de julio de 2015

Cau a Carlet el clan de 'Los Caramulos', dedicat al tràfic d'heroïna



La Policia Nacional va intervindre la setmana passada vora 10.000 euros i mig quilo d’heroïna durant el registre de diverses vivendes de presumptes traficants de droga a Carlet. En esta operació, desenvolupada pel grup IV de la UDICO de València, van ser detingudes quatre persones: un matrimoni, la filla i el gendre, considerats els principals caps del clan de “los Caramulos”, dedicat al tràfic d’heroïna a una escala considerable.

Durant la intervenció policial, desenvolupada de matinada i on participaren també agents del Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES) i de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP), els agents registraren quatre vivendes ubicades al carrer Toledo de Carlet. En una d’elles trobaren una vintena de plantes de marihuana i una plantació en estat embrionari. Va ser en este últim habitatge on trobaren el mig quilo d’heroïna, una quantitat important, tenint en compte el tipus d’estupefaent. Les vivendes estaven comunicades mitjançant passadissos per a facilitar la fugida en cas que fóra necessari.

A més a més, els investigadors trobaren 10.000 euros en metàl·lic, suposadament provinents de la venda de droga, amagats entre els gelats, dins del congelador del frigorífic de la cuina. Els quatre detinguts ja han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció Número 3 de Terol, que ha coordinat la investigació des dels inicis. 

sábado, 11 de julio de 2015

El nou equip de govern de Carlet es troba amb els calaixos buits per a afrontar els últims sis mesos de l’any

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Carlet s’ha estrenat, en prendre possessió dels seus càrrecs, amb la desagradable sorpresa de trobar-se pràcticament sense pressupost per a acabar l’any. 
Segons l’informe realitzat pel departament d’Intervenció a data 16 de juny, llevat de les despeses de personal, comptabilitzades a banda, els crèdits pressupostaris estaven compromesos en un 71’39 %, per la qual cosa únicament es trobaven disponibles el 28’61 % dels crèdits pressupostaris totals. 
Les xifres encara són més dramàtiques en les despeses corrents, on s’han trobat amb un pressupost ja executat al 81’37 %.
Algunes de les partides tenen un saldo disponible negatiu, partides de matèries tan sensibles com la seguretat. Per exemple, hi ha  -7.596,44 € en subministraments de senyalització viària, -1.662,38 € en manteniment d’equips de seguretat, -490,56 € d’arrendament de vehicles de seguretat, -321,06 € de material d’oficina o -199,01 € en vestuari de seguretat. Segons declaracions de l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, “és lamentable com el PP ha utilitzat la demagògia per fer creure que deixaven l’Ajuntament amb el calaix ple, i ens trobem amb sorpreses tan desagradables com no tindre diners ni per a comprar els uniformes de dos policies que havien de prendre possessió només dos dies després del canvi de govern”.
Altres partides significatives també en negatiu són, per exemple,  el manteniment dels claveguerams en -5.700,08 € o la conservació de jardins -1235,15 €. En matèria social, concretament en les partides dirigides als majors, ja s’ha disposat de més del doble del que es va pressupostar, o en el manteniment dels centres educatius ens trobem que hi ha un descobert de -20.667,49 €.
Només 60 € en festes per al que queda d’any
Ortega ha afegit que “en l’àmbit de Cultura i Festes la situació encara és més preocupant,  pràcticament totes les partides estan en negatiu, i ens trobem per a despeses de festes amb 60,13 € disponibles per al mig any que queda, quan encara estan pendents convenis que sempre s’han firmat per a les festes del poble, com ara el conveni amb la Filada de Moros i Cristians Pintarrafes, la subvenció per a les tradicionals carrosses o l’enllumenat de Nadal i un llarg etcètera que no podrem tirar endavant”.
Ortega ha manifestat que “la situació la sospitàvem –encara que no sabíem quina en seria la magnitud- quan vam vore que fora de pressupost, i dies abans de campanya electoral, s’organitzaren per sorpresa actes dirigits especialment a joves, com ara discomòbils, monòlegs i altres, dels quals l’anterior govern ens va negar l’accés a la  informació, als acords de realització o als pressupostos, i ara estem veient les factures alarmants que hem pagat entre tot el poble i que impossibilitaran la realització d’activitats per part del nou equip de govern.  S’han gastat el que hi havia i el que no en plena campanya preelectoral, sense tindre en compte que quedava mig any per davant, amb finalitats estrictament partidistes sense importar-los les conseqüències futures per al funcionament de l’Ajuntament”.
Ortega ha conclòs que “és lamentable trobar-nos amb un pressupost pràcticament esgotat  quan queda mig any per davant, mentre el PP ven als mitjans de comunicació una gestió impecable. Des de l’equip de govern, format per Compromís per Carlet i PSOE, és la nostra obligació fer públiques estes dades, a través de la web i els mitjans de comunicació, actuant amb la transparència a què ens hem compromés amb la ciutadania.”


jueves, 9 de julio de 2015

Cau una xarxa que obligava immigrants a treballar en règim de semiesclavitud


La Guàrdia Civil desarticula a València, Lleida i Almeria una organització criminal especialitzada en el tràfic d’éssers humans, majoritàriament immigrants, a través de quatre empreses de treball temporal de València. En l’operació “Repollo” han sigut detingudes 10 persones (huit hòmens i dos dones), d’entre 24 i 56 anys d’origen ucraïnés, romanés i espanyol.
Entre els detinguts i imputats es troben els caps de l’organització i membres de quatre empreses de treball temporal que aportaven la infraestructura per a cometre els delictes. Gràcies a les diverses denúncies per falsedat documental i usurpació d’estat civil en distints punts d’Espanya des de l’any 2009, els agents de la Guàrdia Civil de Carlet detectaren en una primera fase que esta organització, mitjançant el suport d’empreses de treball temporal, donaven d’alta a estos treballadors utilitzant documentació falsificada.
Es donava la circumstància que persones de diferents punts d’Espanya que no treballaven estaven donats d’alta en la Seguretat Social per hipotètics treballs realitzats a València. Per estos fets els agents iniciaren una investigació per a identificar a tots els membres del grup i així verificar les seues possibles activitats il·lícites. En una segona fase i en coordinació amb Inspectors de Treball, els agents comprovaren com els responsables de les empreses actuaven contra el dret dels treballadors i realitzaven el tràfic d’essers humans. Membres d’esta organització denominats “caps de quadrilla” eren els encarregats de captar els treballadors tant a Espanya com als seus països d’origen per a oferir-los treball relacionat amb la collita de productes el camp.

martes, 7 de julio de 2015

Sanitat alerta per a hui dimarts del risc extrem a la zona de Carlet per les elevades temperatures

Les temperatures s’enfilaran a Carlet hui  per damunt dels 41 graus, amb una sequedat màxima, ja que el vent bufarà de ponent i garbí (sud-oest) i donarà una gran sensació de calor.

Grups de risc
Davant de les temperatures elevades, els grups de risc a què cal prestar especial atenció són les persones majors, que són més vulnerables, ja que els seus sistemes de termoregulació són menys eficients i poden presentar dependència física; les persones amb malalties cròniques (diabetis, insuficiència cardíaca, respiratòria, renal, hepàtica,), que poden descompensar la seua situació clínica i empitjorar sobtadament per la calor; els xiquets, les persones amb mobilitat reduïda o amb obessitat, els esportistes i les persones que realitzen treballs o esforços físics importants suportant altes temperatures. Este últim any, la bibliografia científica també aconsella vigilar la relació salut-temperatures en les dones embarassades.

Les mesures generals de protecció
Beure molta aigua i líquids sense alcohol ni cafeïna, especialment si es realitza un esforç físic. Abstindre's de les begudes alcohòliques o amb cafeïna, ja que augmenten la pèrdua de líquids. Tampoc és recomanable prendre líquids excessivament freds ni ensucrats.

Menjar abundants fruites i verdures i reduir les  menjades riques en proteïnes com les carns; usar roba lleugera, no ajustada, que cobrisca la major superfície possible i de colors clars; utilitzar protecció per als rajos solars, evitar prendre el sol a les hores de màxima radiació, sempre amb protecció solar, amb l’aplicació de  la crema en les zones exposades 30 minuts abans, i protegir el cap.

Evitar les activitats en horari de temperatures altes, començar de forma lenta l'exercici i augmentar-ho de forma gradual. Si es nota cansament, marejos, confusió o símptomes de desmai, és convenient interrompre l'activitat i descansar en lloc fresc o almenys en l'ombra.

Vigilar els xiquets i ancians, a partir dels 65 anys es comença a perdre capacitat de respondre als canvis de temperatura i també poden tindre alterada la percepció de la set. És esenciar comprovar el seu estat i la seua ingesta de líquids.

La Zona 16 correspon a Alberic, Alcàsser, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Anna, Benicull de Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Bolbait, Carcaixent, Carlet, Catadau, Xella, Énguera, Guadassuar, l'Alcúdia, Llombai, Massalavés, Montroi, Montserrat, Navarrés, Picassent, Real de Montroi, Sumacàrcer, Tous.