jueves, 30 de abril de 2015

Relendo, una plataforma dedicada al lloguer de productes entre particulars

Relendo.com és la primera plataforma dedicada al lloguer de productes entre particulars ubicats en una mateixa zona geogràfica. L’objectiu és doble, d’una banda donar possibilitat perquè els usuaris que tinguen objectes a casa i que no utilitzen, puguen rendibilitzar-los donant-los una vida nova. D’altra banda, permet a altres persones amb necessitat d’utilitzar puntualment un objecte, la possibilitat de llogar-lo per un temps determinat, sense necessitat de realitzar el desemborsament que implicaria comprar-se’l novament.

Esta startup nascuda a València ofereix la possibilitat de llogar els seus productes a través de la plataforma, durant un període de temps, a canvi d’una compensació econòmica.


Quatre mesos després de la seua creació, han aconseguit validar el model negoci i alçar l’interés suficient per a ser ademesos en el programa d’acceleració de Plug and Play. Relendo funciona a través de la seua web www.relendo.com o facebook www.facebook.com/relendo.es, en pocs passos pots descobrir quines persones del teu voltant tenen d’articles que puguen servir-te. Relendo disposa ja d’un catàleg molt ampli de productes distribuïts per tota Espanya, entre els quals es troben articles tecnològics com projectors i pantalles, càmeres de vídeo i fotografia, equips de so o videojocs.


miércoles, 29 de abril de 2015

Apedreguen un tren a l'alçada de Benimodo


Uns desconeguts apedregaren ahir de vesprada un vagó de la Línia 1 de Metrovalencia al voltant del baixador de Benimodo. Els impactes provocaren el trencament del vidre d’un dels vagons i causaren un gran ensurt als passatgers que a eixa hora circulaven entre les estacions de Carlet i l’Alcúdia. Des de Ferrocarrils de la Generalitat apunten a una barrabassada com a origen de l’acció.  El comboi enviat als tallers de València Sud per a la seua reparació, la qual cosa obligà a la seua substitució per un altre per a completar el trajecte.


A més del trencament del vidre, diversos impactes causaren bonys en el vagó pel llançament de cudols que hauria realitzat alguna persona. Els fets van ocórrer passades les cinc de la vesprada. FGV assenyala que l’apedregament de trens és bastant habitual en les línies que circulen en la superfície, concretament la 1 i la 3, la primera d’elles creua set poblacions de la Ribera entre Castelló i Alginet. Fa unes setmanes, la gravació a Carlet de dos menors que viatjaven enganxats a l’últim vagó va tindre una repercussió mediàtica important amb l’aparició en diverses televisions d’àmbit estatal.

Font: Levante - C. Alós 

Donació de sang a Carlet


martes, 28 de abril de 2015

La Guàrdia Civil de Carlet deté una persona pel robatori de 250 comptadors de reg


La Guàrdia Civil ha detingut una persona presumptament implicada en la sostracció de 250 comptadors de reg de les casetes de camp ubicades a les localitats de Carlet, Alginet, l’Alcúdia i Guadassuar i propietat de la comunitat de regants de la Séquia Reial del Xúquer dins de l’operació Sinaí. Una operació duta a terme per a acabar amb l’onada de robatoris en els camps de la comarca que des de fa uns mesos està provocant importants danys pel continuat robatori d’este tipus de mecanismes necessari per al reg dels camps.
En l’operatiu, els agents encarregats del cas, han pogut recuperar prop de 35 d’estos comptadors, així com distintes ferramentes que el detingut utilitzava per a cometre estos fets delictius. Des de principis del mes la Guàrdia Civil portava investigant una sèrie de robatoris amb força de comptadors de reg de casetes de camp i inici la mencionada operació amb l’objecte de localitzar, identificar i detindre l’autor o autors d’estos fets elícits. Així doncs, el passat 20 d’abril, es produí la detenció d’un home de 43 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’estos robatoris.  
A banda dels danys  per la sostracció dels comptadors, en molts casos este tipus de robatoris han provocat danys en la collita per no poder regar a temps els terrenys. Els agricultors afectats portaven temps denunciant esta situació que afecta un sector ja danyat per la crisi. Les diligències han sigut entregades al Jutjat d’Instrucció número 1 de Carlet.

viernes, 24 de abril de 2015

Ruta de la tapa

Un total de 18 bars de Carlet oferiran entre les 18.00 i les 21.00h 'tapa i beguda' per 2€. Aprofiteu per a tastar-les totes entre hui i demà. Bon profit!


martes, 21 de abril de 2015

Carlet és el quint poble de la Comunitat Valenciana amb més massificació en les aules d'Infantil


Les ràtios, els alumnes per aula, i les seues conseqüències en la qualitat de l’ensenyament, estan en primera línia del debat educatiu des de fa tres cursos. Va ser llavors quan el Reial Decret 14/2012 de mesures urgents de racionalització del gasto públic facultà les autonomies a ampliar fins a un 20% el límit d’alumnes per classe. 


Dels 266 pobles que té la Comunitat Valenciana, sis localitats presenten en Infantil una mitjana de més de 25 xiquets per aula. Carlet és el quint poble amb més massificació en Infantil, amb una mitjana de 25’37 alumnes per aula segons fonts de la Conselleria, quan la mitjana autonòmica és de 20,36 xiquets. Pel que fa a Primària la xifra és lleugerament més baixa i se situa en els 23’79, en l’ESO torna a apujar fins als 26,39 i en Batxillerat un 21,33.

Font: Conselleria / Levante EMV 

lunes, 20 de abril de 2015

Compromís presenta una llista preparada per a governar


L’actual portaveu de Compromís a Carlet encapçala una llista plural, oberta i representativa dels diversos sectors de la societat civil carletina. La llista, que ha estat aprovada per unanimitat per l’assemblea local, s’ha configurat per a propiciar el canvi polític a la nostra ciutat.

La llista de Compromís per Carlet conjuga joventut i experiència, amb persones molt arrelades a la vida associativa i professional de Carlet. La diversitat representa tots els àmbits de la nostra societat. Així, hi ha metges, comerciants, estudiants, llauradors, professors, autònoms, empleats, professionals, jubilats, etc. Inclús s’ha inclòs de forma simbòlica jóvens que han hagut d’anar-se’n a treballar i viure molt lluny de Carlet davant de la situació actual.

Maria Josep Ortega ha manifestat que “encapçale un equip magnífic de persones molt preparades per al govern de Carlet, persones honrades i plenes de força i d’il·lusió per a governar des de la humilitat però amb les idees ben clares en cada un dels àmbits: benestar social, educació, seguretat ciutadana, agricultura, comerç, empresa, serveis públics, cultura, esport, falles i festes, etc.”. Ortega ha afegit que “estem reunint-nos amb desenes d’entitats, associacions locals i veïns i veïnes de cada barri, per a enllestir un programa complet i alhora realista sobre les necessitats que té el nostre poble. Fem el programa amb la gent de Carlet de la mateixa manera que volem governar no només per a la gent sinó amb la gent. Volem, si el poble ens dóna la seua confiança, comptar amb les persones des del primer dia, amb totes les persones i de qualsevol àmbit i adscripció, perquè el futur de Carlet l’hem de construir entre tots i totes”. 


Candidatura de consens entre ERPV i EUPV

Esquerra Unida i Esquerra Republicana han arribat a un acord per a presentar una llista conjunta en les properes eleccions municipals. La candidatura estarà encapçalada per Marisa Pous d’EUPV, una persona vinculada a Carlet on treballa des de fa més de 20 anys. L’acompanyen Josep Solà, d’ERPV i Bernat Pascual d’EUPV. També estaran presents, Vicent Devís d’ERPV, Vicent Calonge i Patrícia Blanco, germana del candidat a la presiència de la Generalitat per EUPV, així com membres independents.


Solà ha manifestat que ‘a la fi els veïns i veïnes de la nostra ciutat tindran una llista d’esquerres. Una candidatura que aposta amb claredat per la defensa de la cosa pública, com eina fonamental per a la cohesió social’. Per a Bernat Pascual: ‘Carlet és mereix una opció d’esquerres per la pluralitat, la transparència i la participació ciutadana’. Marisa Pous considerà per la seua part que ‘Carlet ha pagat molt cara la submissió a les polítiques del PP en la manca d’infraestructures, com el desviament de la carretera i les carències del tren, del qual exigim el seu desdoblament’, han assegurat en un comunicat.



María Linares i Laura Mota, guanyadores de la categoria C en el XXI Concurs Nacional de Piano Ciutat de Carlet


La valenciana María Linares i l'asturiana Laura Mota han sigut les guanyadores del primer premi de la categoria C del XXI Concurs Nacional de Piano Ciutat de Carlet. En esta categoria van concursar 14 pianistes de fins a 13 anys d'edat.

El primer premi, dotat amb 500 €, ha sigut ex aequo per a María Linares i Laura Mota. El segon premi, de 250 €, ha recaigut en Arturo Abellán de Caravaca de la Cruz (Múrcia). El tercer premi, quantificat en 125 €, ha sigut també ex aequo per al valencià Eduardo Alemany i el murcià David Cámara i el premi a la millor interpretació de música espanyola, dotat amb 100 €, ha sigut per a Laura Mota, d’Oviedo.


Els concursants de la categoria C es van enfrontar el dissabte a una única prova. El jurat va estar format per José Luis Nogués, director del Conservatori Professional de Música Perfecto García Chornet de Carlet, Carlos Cortina, del Conservatori Professional de Música Perfecto García Chornet de Carlet, Juan Francisco Lago, del Conservatori Professional de Música José Iturbi de València, Noemí Lozano, del Conservatori Professional de Música Perfecto García Chornet de Carlet i Jordi Nogués, del Conservatori Professional de Música José Manuel Izquierdo de Catarroja.

jueves, 16 de abril de 2015

La Generalitat deu a la residència la Llum de Carlet 1,3 milions d'euros




El Consell de la Generalitat ha deixat els centres de persones amb discapacitat que depenen dels ajuntaments deutes milionaris durant el mandat actual, que els alcaldes es veuen en l’obligació d’atendre per evitar el tancament de les instal·lacions. A sis setmanes de les eleccions municipals i autonòmiques, el Consell segueix sense liquidar este deute tan elevat.

La Conselleria admet que deu a la residència de persones amb discapacitat la Llum de Carlet 530.064€ del 2014 i 815.015 euros del 2013. El departament d’Asunción Sánchez Zaplana admet que el deute de 2013 i 2014 supera els 1,3 milions d’euros, però l’alcaldessa de Carlet, Maria Ángeles Crespo, l’eleva a 1,7 milions, una autèntica sagnia per a l’ajuntament.  

Levante - C. Alós (goo.gl/f28yrL)

Exposició 50é aniversari Júniors MD Carlet


Hui i demà podeu visitar al Saló Giner, de 17.00h a 20.00h, l'exposició que ha preparat el moviment Júniors MD Carlet pel seu 50é aniversari.






martes, 14 de abril de 2015

Vanaclocha exposa la seua obra a Valladolid


L’artista carletí Josep Vanaclocha presenta la seua obra a la sala Pimentel de la Diputació Provincial de Valladolid. La col·lecció, integrada per 34 peces, està realitzada amb pigments i resina acrílica, i ha utilitzat paper, dibuix intercalat i carbonet superposat. En estes pintures, l’artista reflexiona una vegada més sobre “el més universal dels idiomes: el sentiment, l’idioma de l’amor que regula les relacions interpersonals i que ens construeix com a persones”, segons apunta la Diputació en un comunicat. 

jueves, 9 de abril de 2015

Sorprenen dos jóvens a Carlet enganxats a l'últim vagó del metro

Dos jóvens viatjaven enganxats per la part de fora de l’últim vagó del metro que passa per Carlet. El copilot d’un vehicle que circulava en paral·lel al comboi ferroviari els ha gravat durant uns segons. De les imatges no pareix desprendre’s que la raó per triar esta forma tan perillosa de viatjar fóra presumir de la seua malifeta, ja que un dels menors es mostra molest quan descobreix que estan gravant-lo des d’un vehicle.


Els veïns de la zona asseguren que no és la primera vegada que veuen menors recorrent a esta perillosa forma de viatjar en metro, que des de l’àrea metropolitana fins a la capital, circula per la superfície. Des de l’empresa que gestiona els combois, Metrovalencia, ha assegurat que incrementaran la vigilància en les estacions per evitar nous incidents com el registrat.

Carlet invertirà més de 250.000 euros en la renovació de la xarxa d'aigua potable i reposició de voreres


L'Ajuntament de Carlet ha aprovat el projecte d'obres pel qual es se substituiran les canonades d'aigua potable i reposició de les voreres  en els carrers Bàscula, Colom, Corbella, l’Alcúdia de Carlet, l'Assumpció de Ntra. Sra., Ramón y Cajal i Palleter. Lesobres comptaran amb un pressupost de més de 251.876,32 euros i s'executaran en un termini estimat de sis mesos.

La renovació de la xarxa de distribució d'aigua potable es realitza amb l'objectiu de millorar la xarxa d'abastiment substituint les canonades de PVC-Fibrociment per altres de plàstic de nova generació (polietilé/PVC-O) i fosa dúctil. Actualment la xarxa que abastix el carrer Colón és una única canonada de fosa de diàmetre 90 mm., el present projecte comprén la renovació i desdoblament de la dita conducció per les voreres amb canonada de PVC-O de diàmetre 250 mm i pressió nominal 16 bar.

El carrer de l'Assumpció de Ntra. Sra. té una única xarxa de fibrociment de 80 mm de diàmetre i el present projecte comprén la renovació i desdoblament de la dita conducció per les voreres amb canonada de PVC-O de diàmetre 140 mm. i pressió nominal 16 bar per una vorera i una canonada de PVC-O de diàmetre 110 mm. i pressió nominal per l'altra vorera. Els carrers de la Bàscula, Corbella, l’Alcúdia de Carlet, Palleter i Ramón y Cajal tenen una única xarxa de fibrociment de 80 mm de diàmetre i el present projecte comprén la renovació i desdoblament de la dita conducció per les voreres amb canonada de PVC-O de diàmetre 110 mm. i pressió nominal 16 bar.

miércoles, 8 de abril de 2015

Carlet elimina el servei de lloguer de bicicletes


La falta d’usuaris en el servei de bicicletes de lloguer de la Mancomunitat ha fet que l’ajuntament de Carlet renuncie al servei. A la nostra localitat només quatre usuaris feien ús d’Ambici, segons asseguren fonts municipals. Fins als 2014 les despeses es cobrien gràcies a una subvenció de la Unió Europea i per al 2015 ja li corresponia a l’ajuntament un gasto de més de 10.000 euros, una despesa insostenible per a només quatre usuaris. 

Carlet disposava de quatre bases d’Ambici: als Jutjats, a l’avinguda Blasco Ibáñez, a l'avinguda Chilly-Mazarin i l’avinguda del Sud. Cada préstec  de bicicleta tenia una durada màxima de 3 hores i el passe anual tenia un cost de 12 euros. El servei va comptar a Carlet amb més de 100 veïns abonats, quedant-ne només quatre. 

viernes, 3 de abril de 2015

La mesquita de l'Alcúdia forma imams de tota Espanya perquè lluiten contra la jihad


Formar líders religiosos musulmans perquè transmeten un missatge moderat per frenar la jihad i que adapten el discurs als valors del país on viuen, Espanya, és l’objectiu d’uns cursos per a imams que realitza la Federació Espanyola d’Entitats Religioses Islàmiques FEERI des del 2013, i que ha aplegat a la Mesquita de la Pau a l’Alcúdia.

Segons explica el president del FEERI, Mounir Benjelloun, la mesquita del municipi valencià de l’Alcúdia acull estos dies este programa de formació, al qual assisteixen 40 imams de distintes autonomies, triats expressament per millorar la seua formació.

Per a frenar la jihad, ha dit Benjelloun, és necessari explicar l’islam “des del nostre punt de vista, moderat i allunyat de qualsevol radicalisme”, ja que considera que, si un imam té un discurs “no adequat, pot generar males interpretacions”.  

La Comissió Islàmica d’Espanya, que representa tots els musulmans, no té potestat sobre les comunitats que són les que trien els imams per a les seues mesquites, encara que, si observen que el seu discurs no és  el correcte, “els orientem i advertim sobre el que han de fer perquè complisquen amb el missatge adequat”.


A Espanya, hi ha actualment 1.200 mesquites, encara que imams qualificats hi ha pocs, segons el president de la FEERI, que assenyala que, a pesar que les oracions poden ser dirigides per qualsevol persona, els discursos dels divendres han de fer-los persones formades.



Més de 1.200 vehicles de Carlet no tenen passada la ITV


Les dades fetes públiques per la Direcció General de Trànsit (DGT) revelen una xifra eloqüent sobre el grau d’incompliment de la normativa en matèria de manteniment a Carlet. Un total de 1.029 cotxes de la nostra localitat no tenen en vigor la Inspecció Tècnica de Vehicles, d'un total d'11.474 vehicles.

No obstant això, el total de vehicles que no han passat este rigorós examen mecànic en els terminis estipulats per la legislació és encara major, ja que als cotxes s’han d’afegir altres mitjans de transport com les motocicletes, els ciclomotors, furgonetes i fins i tot camions. Precisament les estadístiques locals assenyalen que almenys 253 motocicletes no tenen la documentació tècnica en regla. Segons les dades de la DGT, l'antiguetat mitjana dels vehicles de Carlet és de 10,3 anys. 


El fet que la borsa de vehicles sense ITV en vigor arribe a unes dimensions tan considerables pot explicar-se en gran mesura pels efectes de la crisi econòmica en les butxaques dels ciutadans. Molts dels propietaris no poden permetre’s el cos que suposa la posada a punt del vehicle i el posterior pagament de taxes, que a la Comunitat Valenciana és el més car de tota Espanya.

Font: Direcció General de Trànsit i Levante EMV S. Vives

miércoles, 1 de abril de 2015

Funcionaris de l'Ajuntament de Carlet declaren contra l'alcaldessa, imputada per prevaricació


L'alcaldessa de Carlet, María Ángeles Crespo, es troba imputada per prevaricació i assetjament laboral pel jutjat d'Instrucció número 3 de la localitat. Les recerques del ministeri públic, en principi, retraten una alcaldessa amb nombrosos enfrontaments amb empleats públics. També conclouen que existeixen indicis suficients que donava ordres per a retirar algunes sancions de trànsit, segons les declaracions dels testimonis.

D’estes declaracions també es desprén que l’ara imputada ha tingut nombrosos enfrontaments amb altres treballadors de l’Ajuntament. “O estàs amb ella o contra ella”, apuntà un policia. Així, entre els casos que citen els testimonis, destaca el d’un encarregat d’obres de magatzem: “el deixà més de dos anys en un cantó del poble, baix d’un arbre i sense cap tipus de treball que fer”, desvela precisament una treballadora de la neteja que ja ha guanyat dos contenciosos contra l’alcaldessa. Un altre declarant afegí sobre el mateix cas que també “el posà a vigilar un camí per a ridiculitzar-lo”.


Un dels funcionaris citats en fiscalia contà el cas d’un enginyer “al qual el va apartar en un despatx durant un any”. Les declaracions recullen també altres suposats conflictes amb una antiga bibliotecària, amb un policia a qui deixà de pagar-li la productivitat després de recriminar-li que portara un tatuatge a la vista o fins i tot enfrontaments amb qui fóra la seua secretària particular que, en l’actualitat, ocupa un altre lloc de treball.

Font: Las Provincias - A. Rallo