martes, 1 de septiembre de 2015

La parròquia de Benimodo col·labora en l'ampliació d'una escola rural a Moçambic



Mans Unides de València, amb la col·laboració de les parròquies d’Aldaia i Benimodo, ampliaran un internat rural femení al Netia, al nord-est de Moçambic, segons ha informat l’arquebisbat en un comunicat.

L’entitat construirà un mòdul de tres aules de primària amb un magatzem i un despatx així com un bloc de tres latrines que millore les condicions higièniques i sanitàries de les alumnes de l’escola. Este projecte, amb un pressupost de 27.313 euros, permetrà “millorar les condicions d’estudi de les alumnes així ampliar el nombre de places disponibles per a les xiquetes de la zona”, han afegit des de l’entitat. 

Els habitants de Netia “realitzen activitats agrícola amb mètodes molt primitius, amb la qual cosa és molt poc productiva i insuficient per a cobrir les seues necessitats”, han explicat. Esta situació obliga a l’arxidiòcesi de la zona, Parakou, a crear escoles en els llocs “més desafavorits i amb menys suport del sistema públic per a oferir als pares la possibilitat que els seus fills puguen estudiar primària en un centre de qualitat i proper a les seues cases”. 

Netia està situada a 112 quilòmetres de la capital de província, Nampula. Els seus habitants viuen en un entorn rural molt pobre amb el 98 per cent de l’agricultura de subsistència i depenen per a les collites de les condicions climàtiques, amb la qual cosa en els anys de sequera són freqüents les morts per desnutrició infantil.

Així mateix, no hi ha les mínimes condicions higièniques i la malària, anèmia, diarrees, sida i tuberculosi “fan estralls entre la població”. Igualment, el 80% dels seus habitants són analfabets i els embarassos de xiquetes de 13 i 14 anys són habituals. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario