viernes, 3 de abril de 2015

La mesquita de l'Alcúdia forma imams de tota Espanya perquè lluiten contra la jihad


Formar líders religiosos musulmans perquè transmeten un missatge moderat per frenar la jihad i que adapten el discurs als valors del país on viuen, Espanya, és l’objectiu d’uns cursos per a imams que realitza la Federació Espanyola d’Entitats Religioses Islàmiques FEERI des del 2013, i que ha aplegat a la Mesquita de la Pau a l’Alcúdia.

Segons explica el president del FEERI, Mounir Benjelloun, la mesquita del municipi valencià de l’Alcúdia acull estos dies este programa de formació, al qual assisteixen 40 imams de distintes autonomies, triats expressament per millorar la seua formació.

Per a frenar la jihad, ha dit Benjelloun, és necessari explicar l’islam “des del nostre punt de vista, moderat i allunyat de qualsevol radicalisme”, ja que considera que, si un imam té un discurs “no adequat, pot generar males interpretacions”.  

La Comissió Islàmica d’Espanya, que representa tots els musulmans, no té potestat sobre les comunitats que són les que trien els imams per a les seues mesquites, encara que, si observen que el seu discurs no és  el correcte, “els orientem i advertim sobre el que han de fer perquè complisquen amb el missatge adequat”.


A Espanya, hi ha actualment 1.200 mesquites, encara que imams qualificats hi ha pocs, segons el president de la FEERI, que assenyala que, a pesar que les oracions poden ser dirigides per qualsevol persona, els discursos dels divendres han de fer-los persones formades.



No hay comentarios:

Publicar un comentario