jueves, 16 de octubre de 2014

Cotino retallà 100 places de la residència de Carlet mentre omplia les del nebot


La residència de persones majors de Carlet, que depén de la Conselleria de Benestar Social, també patí retallades, encara que en el seu cas va ser amb l’eliminació de places, a pesar d’existir demanda per ocupar-les. En total en quedaren suprimides un centenar –una planta completa de l’edifici està tancada- de forma que la residència, que arribà a superar el mig miler d’ocupants, té hui la possibilitat d’acollir-ne a 420. 

La supressió de places es realitzà en els anys en què la Generalitat implantà el model Cotino, hui investigat per la Justícia, que bàsicament consistia a finançar l’ocupació de places en residències que en la majoria de casos gestionava una empresa del nebot de Cotino i l’empresari Enrique Ortiz, imputat en diferents causes judicials.

La xifra concreta s’ha conegut per una resposta de la Generalitat a una pregunta de la diputada de Compromís, Mònica Oltra, que acaba de publicar la Cambra. Fins aleshores, la conselleria sempre al·ludia a obres en l’edifici per a justificar que una planta estiguera en desús.

La portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Carlet, Maria Josep Ortega, ha eixigit la reobertura de la planta tancada i reclama que s’oferisquen novament les places suprimides. Ortega assegura que mentre algunes residències i empreses “relaciones amb Cotino, i altres amics del PP estan fent negoci”, les residències públiques han vist com s’han retallat les places i es rebaixa dia a dia la qualitat del servei públic.



No hay comentarios:

Publicar un comentario