sábado, 26 de julio de 2014

"Per una biblioteca Xavier Casp", article d'opinió de Josep Ortiz

































Xavier Casp ha sigut un dels millors poetes contemporanis que hem disfrutat els amants de la nostra llengua. La seua trajectòria política no ens preocupa. Ell ha aportat el seu granet a les hemeroteques en la nostra llengua i el seu testimoni viu acompanyarà a la cultura del País Valencià, per molt que als afins de la seua darrera ideologia política no els agrade. Com a escriptor en la nostra llengua, a Carlet el volem.

Quan les persones s´hagen oblidat de la foscor a què ens han sotmès als valencians les actituds dels polítics que ens han governat una muntonada d´anys, l´obra de Casp continuarà habitant en els llibres de poesia dels valencians junt a Vicent Andrés Estellés, Ausiàs March i tots els poetes que utilitzaren la mateixa llengua de la Mediterrània i dels pobles de l´antiga Corona d´Aragó i Catalunya.

Per bé que tots els humans oferim aspectes negatius, altres aspectes que poden aportar millores al col·lectiu humà és el que compta. A qui li importa  l´afiliació política de Gustavo Adolfo Bécquer per exemple? A qui li importa si Fleming o Pasteur eren o no masclistes o varen participar, cosa que jo no conec en aquesta o aquella altra intriga?

Que Picasso fóra un vell verd i mascliste no esborra gens ni mica la grandiositat de la seua obra. O que Van Gogh estigués boig no li llevaria cap mèrit a les seus pintures. I per descomptat de cap manera diré que els grans homes que hem tingut patiren  per necessitat d´aquestes coses, per altra banda tan humanes.

JOSEP ORTIZ FABREGAT (article publicat a Levante-EMV)

No hay comentarios:

Publicar un comentario