sábado, 19 de julio de 2014

El preu de la vivenda de segona mà cau 4 voltes més a Carlet que en el conjunt de la Comunitat Valenciana



El preu de l'habitatge de segona mà a la Comunitat Valenciana ha experimentat un descens d'un -3,9% en el segon trimestre de l'any i se situa en 1.305 € / m2 al juny, segons les dades de l'Informe “L'habitatge en el segon trimestre de 2014”, elaborat pel portal immobiliari fotocasa.es i l'escola de negocis IESE. Aquest valor es troba un -21,2% per davall de la mitjana espanyola, que al juny se situa en 1.656 € / m2. Segons aquest estudi, Carlet multiplica per 4 la baixada de la Comunitat Valenciana, i baixa un 16% el seu preu en el segon trimestre. Carlet es converteix així en el municipi valencià on més ha baixat de tots els analitzats.

"Encara que el descens és més gran en termes trimestrals, és evident que la caiguda dels preus de l'habitatge s'està frenant a passos de gegant. Si fa un any retrocedien a un ritme interanual de gairebé el 12%, avui ho fan a la meitat (6%) i per primera vegada en 30 mesos cap comunitat autònoma registra descensos de dos dígits. Això s'explicaria per la resistència dels propietaris a baixar més els preus davant la confiança que el pitjor ha passat i que la recuperació econòmica a què apunten algunes dades és a prop", explica Beatriz Toribio, responsable d'Estudis de fotocasa.es, en un comunicat.

Les baixades de preus encara no han acabat

    "Això no vol dir que l'ajust haja acabat. Els preus seguiran baixant, però cada vegada menys i la seva evolució no serà igual en tot el territori nacional. De fet, estem veient que certs barris de grans ciutats ja registren pujades, mentre que en algunes regions els descensos continuen sent importants ", afegeix Toribio.

    Pel que fa al rànquing de CC.AA. amb el preu mitjà de l'habitatge més baix al juny, la Comunitat Valenciana ocupa la quarta posició, és a dir, tan sols hi ha tres comunitats on el preu de venda és més barat: Múrcia, Extremadura i Castella-la Manxa.

    A la part alta de la taula es troben el País Basc, Madrid i Catalunya amb preus que oscil · len entre els 2.927 € / m2 en el cas del País Basc i els 1.987 € / m2 en el cas de Catalunya. La Comunitat Valenciana va registrar el seu màxim històric en el preu mitjà de l'habitatge de segona mà a l'abril de 2007, data en què va ser de 2.430 € / m2. Des d’aleshores ha acumulat un descens d'un -46,3%.

    En el segon trimestre de l'any, totes les províncies valencianes registren baixades en els preus de l'habitatge de segona mà. La més pronunciada és la de Castelló, que cau un -4,9%, fins a aconseguir un preu mitjà de 1.162 € / m2, A la banda oposada, València, amb un preu mitjà de 1.334 € / m2, és la província valenciana amb el descens menys pronunciat: 1 -3,3%.

Carlet és la ciutat on més baixa el preu dels municipis analitzats

    L'estudi reflecteix, d'altra banda, que el preu de l'habitatge puja al segon trimestre del 2014 en cinc dels 67 municipis analitzats per fotocasa.es. Destaca la població de Burjassot, que registra un ascens del 8,1%, seguit d'Orpesa (1,6%), Puçol (1,5%), Almassora (1,3%) i Dénia (0,5% ). Per contra, les caigudes més pronunciades les experimenten els municipis de Carlet i Llíria, en registrar descensos del -16% i del -13,6%, respectivament.


(Europa Press)

No hay comentarios:

Publicar un comentario