sábado, 31 de agosto de 2013

Armengol rebrà el Guardó de la Mancomunitat per la seua trajectòria artística i pel seu compromís social



La Mancomunitat de la Ribera Alta va celebrar passat dijous, a les 7 de la vesprada, un ple extraordinari en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Llombai. Després d’un minut de silenci com a mostra de condol per la mort del regidor d’Alzira Manuel Nebot, que va formar part del Ple de la Mancomunitat des del 2003 fins al 2011, i de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es van aprovar per unanimitat els diferents temes que hi havia a l’ordre del dia.

Pel que fa al cinqué punt, tots els membres del Ple van aprovar atorgar el guardó de la Mancomunitat de l’any 2013 al pintor Rafael Armengol Machí per la seua dilatada trajectòria artística i la seua prolífica obra, per la projecció tant nacional com internacional i pel seu nomenament com a acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, així com per ser una persona compromesa amb les seues idees i sensible als problemes socials de cada moment, fent gala allà on va de la seua condició de valencià, de riberenc i de benimodolí. 

viernes, 30 de agosto de 2013

L'alcaldessa gasta 30.000€ en una història de Carlet als dos anys de presentar-se la de Trullenque



Ara fa dos anys, Ramon Trullenque Peris presentava el llibre Història de Carlet, dues mirades diacròniques, a partir de les Anotacions per a una història de Carlet del seu avi, R. Trullenque Esteve. És el nét, qui fa una relectura summament interessant de l’obra del seu iaio, des d’unes “mirades diacròniques”. El llibre dels “dos Trullenques”, estructurat en 13 capítols, consta de la descripció del territori, l’època musulmana, la conquesta de Jaume I i el repoblament de les terres de Carlet, les Germanies, l’expulsió dels moriscos, el segle XIX, la desamortització i el carlisme, l’agricultura, la indústria i la població de Carlet, entre altres temes, tots ells summament interessants. El llibre acaba amb una extensa bibliografia i uns apèndixs, així com també amb unes fotografies precioses del Carlet de fa 100 anys.

A banda de la magnífica obra de Trullenque, Carlet també té una monografia històrica sobre la ciutat escrita per Salvador Alcover l’any 1924 i reeditada per Caixa Carlet el 1983. Per si això fóra poc, el nostre municipi també compta amb el llibre de l’historiador carletí Sergi Doménech, guanyador de la beca municipal d’investigació.

Ara, Crespo ha signat un conveni per a la realització del projecte Historia de Carlet en el qual es pretén estudiar i analitzar la història de Carlet. Per a açò, l'ajuntament de Carlet i la Fundació Caixa Carlet aportaran la totalitat de la dotació econòmica en un 75 % (27.851,17€) i un 25 % (9.283,73€) respectivament. Per la seua banda, la Universitat de València es compromet a través dels diferents departaments de la Facultat de Geografia i Història, a aportar la metodologia, instruments i el personal de suport a la recerca necessari per a dur-ho a terme.

De la mateixa manera es compromet a dirigir les tasques necessàries per a l'edició de l'obra Historia de Carlet. 
El llibre recorrerà el passat d'aquest municipi de la Ribera Alta des de la prehistòria fins a l'actualitat, passant per l'arqueologia, la geografia o la història de l'art. Els resultats del treball s'oferiran a la població, a més, en conferències específiques.
La signatura del conveni ha comptat amb la presència de Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció territorial, i Esther Alba, degana de la facultat de Geografia i Història.

jueves, 29 de agosto de 2013

El Moto Club Carlet dóna suport a Xavi Forés



El pilot valencià Xavi Forés, actual líder del Campionat d’Espanya d’Stock Extreme, ha aconseguit reunir el suport suficient per a disputar la pròxima carrera del Campionat d’Espanya de Velocitat, el pròxim 8 de setembre a Albacete. Una prova de gran importància, ja que compta amb dos carreres puntuables. Forés, pilot de Ducati, va vore com el seu equip, el portugués Squadra Pompone, el deixava tirat quan l’amo, Daniel Gerson, era detingut i empresonat per presumpte frau al país veí. Ràpidament va llançar un SOS desesperat per a trobar suport i poder salvar un any importantíssim en què començava líder del campionat portugués i espanyol.

No obstant això, al certamen veí ja va haver de renunciar. Per cada carrera necessita reunir entre 8.000 i 12.000 euros. El suport més fort l’ha rebut de Ducati Ibérica i Ducati Corse, que li han cedit el recanvi i les motos fins a final de temporada. Martimotos, una empresa andorrana, li ha donat 2.000 euros i les xicotetes aportacions dels aficionats del Moto Club Carlet, que obrí un compte a favor seu perquè poguera costejar-se la prova d’Albacete. De guanyar en la pista manxega obtindria uns 1.500 euros per triomf, vitals per a seguir el campionat, amb altres tres proves per davant.

Programació Bous Carlet 2013



Divendres 30 d’agost

00.00h Gran mà a mà entre les famoses retalladores Melany San José i Carolina Delgado. Exhibició de retalladors i de cinc vaquetes per a tot el públic.

Dissabte 31 d’agost
Desafiament de ramaderies amb tres vaques i un bou de cada ramader. En finalitzar, bou embolat.

Dijous 5 de setembre
00.00h Exhibició de sis vaquetes per a tot el públic i concurs d’emboladors amb la participació de les dos colles d’emboladores femenines: Àngeles de Coleta de Paiporta i Emboladores de la Comunitat Valenciana.

Divendres 6 de setembre
- 18.00h Exhibició hípica a càrrec del Club Hípic de Carlet al recinte taurí
- 23.00 Especial ramaderia Vicente Morell de Carlet amb l’exhibició de 5 vaquetes, un bou amb puntes i un bou embolat.

Dilluns 9 de setembre
- 19.00 Gran espectacle del còmic taurí de la Moto Torera en finalitzar se soltaran dos vaquetes per a tot el públic.

Dimarts 10 de setembre
- 19.00 Gran concurs de retalladors amb bous, en finalitzar se soltaran dos vaquetes per a tot el públic.

- Dimecres 11 de setembre
Espectacle del Gran Prix a la plaça de bous, en finalitzar se soltaran dos vaquetes per a tot el públic.

Tots els actes tindran lloc al recinte taurí, situat a l'albereda de Carlet.

Passes per als bous:


* Preu: 35 euros


* Establiments:

- Papereria Grafbill

- Quiosc Ca Samarra

- Taquilles del recinte taurí

miércoles, 28 de agosto de 2013

Setmana Estellés a Benimodo



Benimodo organitza un any més la Setmana Estellés, que tindrà lloc a la localitat adoptiva del poeta del 2 al 7 de setembre. Una setmana amb conferències, tallers i exposicions que serviran per a homenatjar un dels poetes més importants de la nostra literatura coincidint amb l’aniversari del seu naixement.

Dilluns
-20.30h Acte institucional Pobles del Mural i presentació de la Setmana Estellés a Benimodo
-21.00h: Inauguració de l’exposició

Dimarts 3 de setembre
-18.00h Taller impartit pel professor Enric Ramiro “Un pimentó d’Estellés”.
-De 19.00 a 21.00 obertura d’exposició.

Dimecres 4 de setembre
-De 19.00 a 21.00 obertura d’exposició.

Dijous 5 de setembre
-De 19.00 a 21.00 obertura d’exposició.
- 19.30 Conferència a càrrec de l’acadèmic Josep Palomero.

Divendres 6 de setembre
-De 19.00 a 21.00 obertura d’exposició.
-20.00 projecció de la pel·lícula Cos Mortal

Dissabte 7 de setembre
-De 19.00 a 21.00h obertura d’exposició.
-21.00h sopar Estellés a la plaça Machí | Acte de cloenda
Preu del ticket 4€ (inclou aperitius i beduda). Cal confirmar assistència a Vicent Anyó (665.618.240). 

(Tots els actes es realitzaran a la Casa de la Cultura llevat del sopar, que tindrà lloc a la plaça Machí) 

El Triatló Carlet finalitza la temporada


Després de l’última prova disputada el passat diumenge a Borriana, ja està confeccionada la classificació final de la Lliga Autonòmica de Clubs 2013, on el Triatló Carlet ha aconseguit la catorzena posició entre més de 40 equips.

Segons apunten des del club, ha sigut un any on s’han implicat bona cosa en deixar el nom del club el més al possible, el membres que durant esta lliga han disputat almenys una de les cinc proves puntuables han sigut:

- Adrià Domenech
- Benja Ros
- Carmelo Fort
- Dani Martinez
- Evaristo Bisbal
- Gabri Tarrós
- Javi Terol
- Jose M. Bosch
- Marcos Pastor
- Paquito Cortés
- Pepe Casp
- Sergi Parra
- Toni Blasco
- Ximo Giner

Dos universitats peruanes nomenen doctor honoris causa a Bernat Soria



El científic i investigador carletí, Bernat Soria, ha sigut nomenat doctor honoris causa per la Universitat Científica del Sud (Lima, Perú), en reconeixement a “la seua labor i contribució fonamental en la teràpia cel·lular de la diabetis mellitus”, segons han indicat fonts de la universitat.
La cerimònia d’imposició va tindre lloc a la Casa d’Estudis de la universitat, on se celebrà una sessió extraordinària del Consell Universitari amb la presència del president del Directori José Dexte, qui entregà el reconeixement al qui fóra ministre de Sanitat i Consum.
En un mes, Bernat Soria també serà nomenat doctor honoris causa per la Universitat Nacional Mayor de San Marcos, la degana del continent americà. Soria es troba ara a Sud-amèrica donant conferències a metges joves i investigadors.


miércoles, 21 de agosto de 2013

Miguel Ángel Herrera, nou rector de la Puríssima Concepció de Benimodo



L’arquebisbe de València, monsenyor Carlos Osoro, ha nomenat tres nous rectors a l’arxidiòcesi de València. Es tracta de José Enrique Francés Ibáñez, sacerdot de la Nativitat de Nostra Senyora, d’Alcoi; Miguel Ángel Herrera López, rector de la Puríssima Concepció, de Benimodo i Ramón Hurtado Bellver, capellà de Maria Auxiliadora d’Algemesí. Tots ells han rebut el seu nomenament al Palau Arquebisbal.

martes, 20 de agosto de 2013

Anitín augmenta les vendes un 15% a l'abric de Mercadona



L'empresa de pans especials i snacks Anitín, interproveedora de Mercadona, va acabar l'exercici passat amb una xifra de negocis de 49,8 milions d'euros. Açò representa un augment del 15% respecte a les vendes de 2011, segons les dades publicades en la seua memòria de 2012. Anitín, que elabora les populars roquilles, va aconseguir l'any passat un benefici net de 3,2 milions, un 3,8% més. 
Anitín explica en el seu informe de gestió que el seu caràcter de proveïdora rellevant de la cadena de supermercats Mercadona implica que "els seus negocis estan vinculats a la bona marxa de la distribuïdora". Per a enguany, Anitín espera un "creixement important de la xifra de negocis" i explica que "l'expansió és contínua no solament en quantia de vendes sinó en gamma de productes". Considera, a més, que  "l’estabilitat del mercat" afavoreix l'evolució de la seua activitat. 
La companyia, amb seu a Carlet, elabora pans especials amb llavors, a més de pans torrats amb all i tomaca, entre altres productes, dirigits fonamentalment a Mercadona. En els últims cinc anys, Anitín quasi ha triplicat la seua xifra de negocis, ja que en 2007 se situava en 17,5 milions d'euros. Fa quatre anys, la companyia va ampliar la seua línia de productes en adquirir la firma andalusa Picosol.

miércoles, 14 de agosto de 2013

Plaça de professor de matemàtiques per a l'Escola Permanent d'Adults de Carlet



Convocatòria d’una plaça de professor de matemàtiques per a l’Escola Permanent d’Adults de Carlet a  jornada parcial de 5 hores setmanals i amb la creació d’una borsa de treball.
Ttitulació requerida:- Llicenciat en l’especialitat de matemàtiques, ciències o equivalent per a poder impartir esta assignatura segons la normativa de l’EPA.
Documentació a presentar:
- DNI
- Justificant d’haver abonat les taxes d’examen:               
 * 60 € General               
*  5 € Si acredita estar en situació de desocupació haurà d’aportar certificat del SERVEF i declaració jurada que no rep cap tipus de pensió o prestació.
Termini:Del 13/8/2013 al 26/8/2013, ambdós inclosos.
Les instàncies amb la documentació requerida es presentaran a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.
Adjuntem les bases i la instància, per a més informació podeu dirigir-vos al departament de Personal (persona de contacte Marga Vendrell).

INSTÀNCIA 
BASES 

martes, 13 de agosto de 2013

Una família de Carlet denuncia un possible cas de "xiquets furtats".



Ni en el Registre Civil com a nascuts ni com a fetus abortius, ni en els llibres d'enterraments del Cementeri General de València, ni en l'hospital La Fe..., res. No hi ha rastre dels bessons Juan i José que van nàixer en l'hospital públic valencià ara fa 38 anys (el 28 d'abril de 1973). La mare, Manuela Sáez Cuesta, veïna de Carlet, tenia 19 anys quan els va tindre, després de trencar aigües en el sext mes de gestació. 

"Els vaig vore vius, eren morenets i tenien la mateixa cara i el mateix monyo rull que el meu home de xicotet, el metge em va dir que els xiquets eren més grans del normal, se’ls van endur a la incubadora i mai més vam tornar a vore'ls", va declarar Manuela a Levante-EMV, després d'atestar davant la Fiscal de Menors de València arrel de la denúncia presentada fa un mes per robatori de nounats en La Fe i falsedat documental, ja que en la partida de naixement i en el certificat de defunció no apareix la signatura de cap metge.
"L'espai està ratllat amb una creu", precisa María, la xicoteta de les tres filles del matrimoni, que va ser qui els va animar a denunciar-ho. La desaparició dels bessons de Manuela i Juan és un dels cinc casos de "xiquets robats" en La Fe que investiga la Fiscalia de Menors de València.
"Des de sempre he tingut el pressentiment que estan vius", va ressaltar la mare.
El pare, Juan Fernández Más, va referir que al ratet d’emportar-se els bessons a la incubadora, "va aparèixer un capellà que va dir que anaven a batejar-los per si es morien i al poc temps ens van dir que havien mort".
"La meua dona va dir que volia vore'ls perquè els havia vist vius però no va haver manera, solament ens deien que s'havien mort però no ens van deixar veure'ls ni emportar-nos-els a casa, no va ser possible per molt que ho intentàrem", va afegir Juan. 

Manuela, que sabia que estava embarassada de dos xiquets perquè els sentia en el seu ventre, va caure en una depressió profunda. "Ho vaig passar molt malament i ara de pensar que poden estar vius i que m'han enganyat tot este temps..., és horrible". María, la filla xicoteta, va animar els seus pares a tirar del fil. La besta els va portar fins al Registre Civil però les inscripcions d'ambdós xiquets no consten en cap llibre, ni tan sols en els llistats d'avortament.
D'allí se’n van anar al cementeri de Campanar, on inicialment els van dir que els havien soterrat, però després de traslladar les restes al General van acudir a este recinte on l'encarregat tampoc va trobar algun vestigi d'ambdós cadàvers. "Ara ens farem la prova de l'ADN", va afegir Manuela, segura que si veiera els seus bessons els reconeixeria a l'instant, "perquè tindrien la mateixa cara del meu marit". 
"Si viuen -va afegir- vull que sàpien que no els he donat en adopció ni els he abandonat". 
Pilar G. Del Burgo - Levante EMV