domingo, 30 de junio de 2013

Abel Buades podria fitxar per l'Eldense



L’equip directiu de l’Eldense està treballant per conformar el nou equip que posarà en mans del preparador murcià José Emilio Riquelme Galiana, renovat a l’igual que el central canari Ariadne Hernández, així com la continuïtat del porter Imanol Gonzalez i el defensa Adrián Navarro, ambdós amb un contracte en vigor.
No obstant això, la directiva negocia amb diferents jugadors de Segona B i Tercera per a potenciar el planter i aspirar a jugar la promoció d’ascens. Un dels jugadors que vol incorporar el club presidit per Manu Guill és Abel Buades Vendrell, migcampista de 35 anys que juga en el conjunt extremeny de l’Arroyo, equip del grup IV de Segona B.
Abel Buades, que fa 1,82 metres d’alçada, pesa 82 quilos i començà jugant en les categories inferiors de l’Alcúdia, passant a l’Albacete juvenil abans de militar en Tercera i Segona B en les files del Gandia, Onda, Ràcing de Ferrol, Calahorra, Castelló, Nàstic de Tarragona, Cadis, Alacant, Alzira, Toledo, Barakaldo i Arroyo, club extremeny al que pertany actualment. El jugador nasqué fa 35 anys a Benimodo i es troba estudiant la proposta blaugrana, encara que és difícil que vestisca la del Deportivo Eldense, ja que se sent molt a gust en l’Arroyo, conjunt que se salvà del descens a Tercera en quedar classificat en 15a posició. 

El Suprem reconeix a la DO Caqui del Xúquer l'ús de la marca comercial Persimon



El Tribunal Suprem ha reconegut al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Caqui Ribera del Xúquer el dret a l’ús exclusiu de la marca Persimon per a la comercialització d’esta fruita.
Segons ha informat la Denominació d’Origen en un comunicat, el Tribunal Suprem ha resolt així el recurs presentat per l’empresa Garcia Carrión, (propietària de la marca de sucs Don Simón) per l’ús de la marca. La DO ha subratllat que el Suprem ha fallat “en favor de la convivència pacífica en el mercat de la marca Persimon per a la fruita amb les marques de suc Don Simón, Simon i Simon Life.
Així ho confirma el dictamen del Tribunal Superior de Justícia Valencià, que el 2012 concedí la marca Persimon al Consell Regulador per entendre que no existia cap risc de confusió amb l’ensenya de sucs, ja que estos no són productes substitutius de les “fruites fresques” com al·legava la defensa de J. Garcia Carrión.
Amb Esta sentència, afegeix la DO, s’impedeix que en el futur qualsevol tercer distint de les entitats inscrites en la DO Caqui Ribera del Xúquer autoritzades per ella, usen la marca o terme Persimon en el la comercialització de caquis. Persimon és la marca comercial del Consell Regulador del caqui dur de la varietat Roig Brillant i que garanteix la la seua no astringència.

sábado, 22 de junio de 2013

L'Eduardo Primo aconsegueix el 100% d'aprovats en la Selectivitat

L'institut públic Eduardo Primo Marqués ha aconseguit el 100% d'aprovats en les Proves d'Accés a la Universitat (Selectivitat) d'enguany. Enhorabona a tots els alumnes i als professionals que ho han fet possible.


viernes, 21 de junio de 2013

La Generalitat deu més d'un milió d'euros a la residència de discapacitats de Carlet



A banda de la visita a la residència de la tercera edat de Carlet, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez, visitaren ahir la residència de discapacitats psíquics la Llum, que atén a malalts de tota la província de València, però que sosté l’Ajuntament de Carlet pels continuats impagaments de la Generalitat, que sumen més d’un milió d’euros.

L’alcaldessa va dir als representants del Consell que l’ajuntament està plantejant-se seriosament no renovar el conveni, fart d’haver d’avançar els diners que no apleguen de la Generalitat. La Presidència del Consell havia preparat el passeig de Fabra per la residència de majors, la més gran d’Espanya, perquè durant una hora i mitja el president es dedicara a saludar els usuaris del centre.

El periòdic Levante va poder confirmar que l’equip de la consellera es va molestar amb aquesta visita que no estava prevista i que deixava en evidència el discurs oficial, que és que el Consell s’esforça en pagar els deutes. En públic, Fabra havia tret pit, precisament, de “l’esforç“ que realitza el Consell en pagar els deutes els deutes en Benestar Social. El president assegurà que el Consell inclourà dins del pla de pagaments a proveïdors els deutes amb les associacions de discapacitats i residències.

Podeu llegir l’article complet en l’edició en paper del Levante EMV 

jueves, 20 de junio de 2013

Fabra visita la residència de la tercera edat de Carlet



El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha reiterat el compromís ferm del Consell amb les persones majors i ha assegurat que és una prioritat per al Govern valencià garantir els seus recursos assistencials. El Cap de l'Executiu valencià ha realitzat estes manifestacions durant la seua visita a la residència de la tercera edat i centre de dia de Carlet, que enguany compleix el seu trenta aniversari, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Fabra ha destacat que, malgrat les dificultats econòmiques, en 2013 s'han mantingut els recursos destinats a les persones majors, més de 185 milions d'euros dedicats a conservar una extensa xarxa de residències i centres de dia, que compta amb 27.525 i i 5.544 places, respectivament.

Fabra ha subratllat que la residència de la tercera edat i centre de dia de Carlet és un "clar exemple" del compromís del Consell amb les persones majors de la Comunitat i ha recordat que durant 2013 es van destinar quasi 8,7 milions d'euros per a garantir el seu funcionament i 592.000 euros per a millores.

El president ha ressaltat les 550 places de titularitat pública de la residència i les 40 places en el centre de dia i ha afegit que, en les seues instal·lacions, "més de 220 persones treballen al servei de les persones majors dependents prestant una magnífica atenció". Durant la seua intervenció, Fabra ha afirmat que per al Consell és molt important "escoltar, protegir i ajudar a aquells sectors que requereixen una especial cura i atenció, entre els quals es troben les persones majors".

Nicola Kuhn es proclama campió autonòmic en el Club de Tenis de Carlet


El jugador del Club de Tenis Torrevieja, Nicola Kuhn, s'ha proclamat campió de la Comunitat Valenciana Infantil, després d'imposar-se en el "Memorial Manuel Alonso", celebra a les instal·lacions del Club de Tenis de Carlet este cap de setmana. Kuhn s'imposà en la final al valencià Javier Garcia Peris, per 7.6 i 6.3. Nicola Kuhn, a més de campió d'Espanya, és campió de la Comunitat Valenciana per segon any consecutiu, ja que l'any passat va ser el primer en alevins i en la present edició ha guanyat en infantils, sent el seu primer any en esta categoria. El jove jugador també s'ha classificat per al campionat d'Espanya que es jugarà a Santander el pròxim mes de juliol.


miércoles, 19 de junio de 2013

L'associació Tarracosbull recupera a Carlet dos gossos amb signes de maltractament



L'associació de protecció i defensa animal Tarracosbull ha recuperat en només un parell de dies dos gossos de raça potencialment perillosa amb evidents signes de maltractament, localitzats ambdós al barri del Cortijo de Carlet. Un dels cans havia sigut furtat a una casa de camp d'Albalat un parell de setmanes abans i s'ignora la procedència del segon animal, que faltà poc després de la seua recuperació amb evidents símptomes d'haver sigut enverinat.

Este col·lectiu, que acaba d'aplegar a la Ribera en detectar una onada de casos de maltractament de gossos, té previst promoure una manifestació contra este tipus de pràctiques. Fonts de Tarracosbull assenyalen que Duke, gos d'una raça potencialment perillosa, presentava mossegades al coll i les potes fruit d'haver sigut utilitzat en lluites il·legals, però també signes d'haver sigut apallissat, indiquen des de l'associació.

No havien passat ni 24 hores quan divendres una dona que passejava la seua mascota per esta barriada de Carlet es va trobar amb un gos que havia aconseguit bolcar un contenidor de fem al qual havia estat abocat i que, tot i no presentar signes de maltractament, es trobava deshidratat i desnutrit. Voluntaris de Tarracosbull es feren càrrec de l'animal que poc després va morir. Fonts de l'associació explicaren que els veterinaris havien detectat que haviat sigut enverinat abans de ser abocat al contenidor. Des de Tarracosbull assenyalaren que es tracta de dos nous casos que evidencien la celebració de lluites de gossos il·legals en la zona -assenyalen barris perifèrics de l'Alcúdia, Carlet i Alginet i tenen previst convocar una manifestació per a protestar contra el maltractament animal.

Levante-EMV

L'Ajuntament de Carlet preveu recaptar quatre milions d'euros de la contribució, 144.000 euros més que l'any passat.


L’Ajuntament de Carlet preveu recaptar enguany vora quatre milions d’euros (3.980.000) pel que fa a l’impost de béns immobles (IBI) de naturalesa rústica i urbana; 570.000 euros per a la primera i 3.410.000 euros per a la segona. Enguany s’ha produït un increment respecte les previsions d’ingressos de l’any passat, que eren de 3.836.000 euros, el que suposa un minvament en la rústica de 66.000 euros i un increment en la urbana de 144.000 euros.

D’altra banda, el consistori ha decidit bonificar el 3% del rebut de l’IBI urbana, 1275 rebuts s’han acollit a esta rebaixa fiscal que ha permés els veïns estalviar-se quasi 14.000 euros. L’Ajuntament de Carlet emetrà el cobrament el dijous 20 de juny tots estos rebuts de la contribució que van sol·licitar de forma voluntària el pagament anticipat per a poder-se acollir a la bonificació del 3%,  que en este període recaptarà 465.498 euros.

Jorge Morón guanya la IV edició del Concurs de Piano Gabriel Teruel Machí de Benimodo


Este cap de setmana ha tingut lloc a la localitat de Benimodo la IV edició del Concurs de Piano 'Gabriel Teruel Machí', enguany han participat sis pianistes vinguts des de distintes ciutats: de València (Maria Delicado, Antonio Morant i Jorge Morón), Valladolid (Aitor Cano), Madrid (Rubén Ángel Russo) i d'Albacete (María DoloresRevilla). D'estos concursant, en passaren 5 a la final: Rubén, Marina, Aitor, Antonio i Jorge). Finalment, el tribunal del concurs decidií declarar un tercer premi ex aequo que es repartí entre el jove de 15 anys Rubén Ángel Russo i el val·lisoletà Aitor Cano (300 euros per a cadascun). El segon premi (750 euros) fou per al valencià Antonio Morant i el guanyador del concurs (1.500 euros) ha sigut el valencià Jorge Morón que tindrà també l'honor de tocar en el concert inaugural de la cinquena edició que se celebrarà el 2014.


martes, 18 de junio de 2013

Carlet es queda sense jutge de violència de gènere perquè el Govern no cobreix les baixes



El jutjat competent en els assumptes de violència contra la dona del partit judicial de Carlet s’ha quedat sense titular. Les retallades pressupostàries han provocat que el Ministeri de Justícia haja decidit en els últims temps que les baixes de jutges ja no es cobreixen i que la càrrega de treball es reparteix entre la resta dels jutges de primera instància.

Fonts del Palau de Justícia de Carlet assenyalen que la situació ha causat malestar perquè es tracta d’un assumpte tan sensible com el de la violència contra les dones. Segons explicaren, la titular del jutjat està de baixa per embaràs i, de moment, l’absència serà d’aproximadament un mes, encara que podria ampliar-se en el futur. Segons expliquen, la situació obliga que només s’atenguen les urgències, la qual cosa ineludiblement provocarà un retard en la resolució dels assumptes que tramita este jutjat, en concret el número tres, que és també responsable de les denúncies de violència de gènere.

Les retallades en l’àmbit judicial han provocat, segons expliquen, que les baixes per malaltia dels funcionaris no es cobrisquen si són inferiors a 30 dies, encara que, en molts casos porten sense substituir-se passat este període de temps. No obstant això, en relació als jutges, la situació és encara pitjor ja que aplica un sistema de substitució interna pel qual la resta de jutjats de la seu judicial es reparteixen els assumptes quan el titular està de baixa per malaltia, permís o la seu està vacant.

A més a més, el jutjat responsable de violència contra la dona de Carlet, que atén 82.200 veïns de l’Alcúdia, Alginet, Almussafes, Benifaió, Benimodo, Carlet i Silla, acumula en un any el doble d’expedients pendents. Segons les estadístiques del CGPJ, a principis de 2012 la seu judicial de Carlet tenia 55 assumptes sense resoldre mentre que a finals d’eixe any en tenia 96, quasi el doble.

Així mateix, el partit judicial de Carlet registrà durant el 2012 un augment de denuncies de casos de violència contra la dona en passar de 229 presentades el 2011 a les 245 presentades l’any passat, un increment que encara és major si comparem amb les 197 denúncies tramitades el 2009. Les dades fan referència precisament a l’any en què les retallades de la Generalitat obligaren a tancar l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte a Carlet, que atenia majoritàriament casos relacionat amb la violència de gènere i que ara es derien a l’oficina d’Alzira.

Carlos Alós - Levante EMV 

José Manuel Almerich presentà a Carlet "Sin brújula y sin prisa. Crónicas de un viaje por un paisaje cercano"



El passat divendres 14 de juny, a la Casa de la Cultura de Carlet, ens reunírem per a conèixer l’últim treball de José Manuel Almerich. La presentació va ser a càrrec de Salvador Tapia Alcover, president de la Fundació Caixa Carlet, qui donà la benvinguda a l’acte i ens introduí en la persona de l’autor: José Manuel Almerich Iborra, escriptor, geògraf, director de l’Institut Valencià d’Excursionisme i Natura, guia del Centre Excursionista de València i professor de l’Escola Valenciana d’Aire Lliure.

“Escriptor prolífic sobre el patrimoni cultural i natural de la Comunitat Valenciana, amb 23 llibres publicats” va dir Tapia. Entre ells destaquem “Montañas de la Comunidad Valenciana. Caminos, parajes y paisajes abiertos al Mediterráneo” que va ser declarat llibre d’interés turístic nacional. A més a més, Almerich ha sigut presentador de televisió, guionista, col·laborador en revistes, columnista d’“El Mundo”. La seua trajectòria ha sigut reconeguda en innumerables ocasions. “Podem afirmar que José Manuel és tot un referent en l’estudi i coneixement del nostre patrimoni natural” va concloure el president de la Fundació Caixa Carlet.

A continuació Jesús Figuerola, gerent de l’editorial de l’obra, Perifèric Edicions, va catalogar el llibre com a “literatura de viatge del segle XXI”, que ens aporta la visió subjectiva de l’autor, la seua perspectiva de vore el paisatge. I va ressaltar la capacitat per a transmetre que té Almerich. Per finalitzar l’escriptor ens parlà de l’obra com la seua “primera aventura literària” on plasma una visió íntima del paisatge. L’edició no té fotografies. Decidiren que millor així, per no limitar la imaginació. Els relats estan englobats en huit parts dedicades a la mar, la muntanya, la roca, el bosc, l’aigua, la gel, la soledat i, per últim, el silenci, on, diu, ens vol transmetre les seues sensacions i experiències davant el paisatge no més lluny d’un cap de setmana.

Conta Almerich en una projecció dels llocs que descriu en el llibre que Soler Carnicer descrivia estes activitats com a “excursionisme il·lustrat” i Saramago diu que “viajar es robar tiempo a la muerte”. I amb estes paraules acaba l’autor, invitant-nos a descobrir la bellesa que amaga el nostre patrimoni amb un llenguatge brillant i ple de sensibilitat.


Amapola - Jazz a Carlet


jueves, 13 de junio de 2013

L'albercoc per Sant Joan és groc






L'albercoc per Sant Joan és groc

Joan Barceló Bauçà - Periodista

Els albercocs són una fruita saborosa i molt saludable i en aquesta època maduren a les totes. Dins la mateixa espècie botànica n'hi ha moltes varietats i algunes són males de trobar o ja han desaparegut del tot. Altres semblen modernes com els "palabra" que fa pocs dies vaig provar. Eren porrerencs (cultivats per en Bernat Pansa) i molt gustosos. És una altra de les més de 2.000 espècies d'albercoquer que existeixen. De carn blanca, gustosa, perfumada i dolça. El seu nom popular és "currot", però els valencians l'han rebatejat com a "paraules", sense tenir en compte el nom original. És una de les varietats més primerenques ja que es poden trobar al mercat a finals d'abril. 

La recol·lecció es duu a terme al maig. Totes les varietats valencianes són primerenques. És una evolució del "roig de Carlet" i del galta roja. Es destina exclusivament al consum en fresc. És una varietat que presenta exigències mitjanes en terra. Proporciona arbres de bon vigor, no necessita pol·linitzadors, floració a principis de març i producció mitjana. Els fruits són arrodonits, de color groc clar, amb ataronjat intens al costat assolellat. Molts dels albercocs que consumim els illencs són forans. Però a les botigues petites encara se'n poden trobar cultivats aquí. Els més primerencs solen ser de pinyol agre i en canvi els de la varietat de pinyol dolç o de sucre, són tardans. En aquest cas solen tenir més acidesa, la pell un poc aspra, la popa saborosa i maduren fins i tot pel juliol. Una de les particularitats dels tardans és que el pinyol, trencat, també es pot menjar. Antigament els nins en feien xiulets amb els pinyols, segons explicava Pere Melis a uns del seus memorables “Espipollant”. La tradició de fer les coques amb albercocs tampoc s'ha perdut a l'illa. Els millors de l'any arriben ara. 


Els ametllers amargs són un bon peu pels arbres de fruita com els melicotoners, pruneres, albercoquers o nectarines. Idò, no siau albercoc -que és una manera de dir les coses molt clara- i aprofitau el temps d'aquesta fruita magnífica. Aviat arribaran els de galta roja, que presenten una banda vermella i l'altra blanquinosa. Són uns dels més fins del mercat. Maduren a finals de juny i principis de juliol, ja entrats dins l'estiu, i que possiblement són els reis de la qualitat d'aquesta fruita, sempre tant santjoanera i festiva. Dies de calor santjoanaera. La fruita d'aquest temps permet fer bones melmelades. Estan al seu punt els albercocs de Sant Joan i els taronjals. També existeixen albercocs de poca qualitat, com el vermei, mitjancer, molt pelut i dolent que només el mengen els animals. L'albercoc, menjat en fresc, té un valor calòric baix i és ric amb elements minerals. Quan n'hi ha de més, cosa que succeirà enguany que és de bona collita, es poden empotar al bany-maria, o se'n poden fer sucs i conserves en almívar.

miércoles, 12 de junio de 2013

XXXVIII Campionat Infantil "Memorial Manuel Alonso" al Club de Tenis de Carlet

Este cap de setmana es disputarà al Club de Tenis de Carlet el XXXVIII Campionat Infantil de la Comunitat Valenciana "Memorial Manuel Alonso".


martes, 11 de junio de 2013

L'Ajuntament de Carlet condemnat a pagar 159.242 euros per danys a una vivenda



El Tribunal Superior de Justícia ha fixat en 159.242 euros la indemnització amb la qual l’Ajuntament de Carlet ha de rescabalar un veí al qual provocà danys en la seua vivenda durant les obres del nou ajuntament. El jutge reconeix el dret del veí a una indemnització pels desperfectes en la seua propietat provocats per les obres de la nova casa consistorial.

L’expedient de responsabilitat patrimonial l’inicià d’ofici el propi consistori carletí el març del 2007 pels danys i perjudicis a una vivenda del carrer Assumpció de Nostra Senyora al costat de l’ajuntament, que aleshores estava en obres. Des del consistori assenyalen que la indemnització ja s’ha abonat i que aquest corre a càrrec de la companyia asseguradora contractada per a cobrir el risc de responsabilitat civil durant les obres.

En concret, segons la sentència, les obres de l’ajuntament provocaren la demolició parcial de l’habitatge. Per això, el jutge condemna l’ajuntament a abonar 159.242 euros, que desglossats corresponen 60.000 a danys morals, 5.145 euros al mobiliari i altres 87.610 a la reposició de l’edificació amb IVA inclòs, a més dels honoraris i redacció del projecte i dels impostos i taxes. No obstant això, el plet s’ha perllongat en el temps perquè el veí reclamava més del doble de l’import fixat com a indemnització.

Carlos Alós - Levante EMV

lunes, 10 de junio de 2013

L'arquebisbe nomena José Ribes nou rector de l'església de l'Assumpció de Carlet



Monsenyor Carlos Osoro ha nomenat el rector José Ribes Perea nou titular de la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora de Carlet, segons han informat hui en un comunicat fonts de l’Arquebisbat de València. José Ribes, valencià de 45 anys, assumeix ara la titularitat de la parròquia de l’Assumpció, després de ser el seu administrador parroquial. El 1994 va rebre l’ordenació sacerdotal i el 2010 fou nomenat titular de la Parròquia de la Puríssima Concepció, de Benimodo, i de Sant Josep, de Carlet. 

domingo, 9 de junio de 2013

Vé Concurs de Quintets de vent de metall Valeriano Machí Esparza a Benimodo



La Casa de la Cultura de Benimodo acollí el passat cap de setmana el Vé Concurs de Quintets de vent de metall ‘Valeriano Machí Esparza’.  El primer premí l’aconseguí el quintet Bohemian Brass, format pels joves Yael Fiuza i Antonio Ibáñez (trompetes), Marcos Cruz (trompa), Miguel Esteve (trombó) i Diego Vals (tuba), el grup tocà en la primera ronda la Suite Americana d’Enrique Crespo i en la final, l’obra Agora del frances Guillaume Connesson. El resultat final va quedar així:

1r premi: BOHEMIAN BRASS, de Saragossa (1500€)
2n premi: LEVANTE SOUNDBRASS, d’Alacant (750€)
3r premi: TIRIO BRASS AERE QUINTET, de Llíria (300€)




jueves, 6 de junio de 2013

Conferència sobre santa Maria de Carlet

Conferència sobre santa Maria de Carlet a càrrec de Sergi Doménech
Dia i hora: Hui dijous a les 22.00h.
Lloc: Casa de la Cultura.



Foto: Sergi Doménech

Presentació del llibre "Sin brújula y sin prisa"

José Manuel Almerich presenta el seu nou llibre "Sin brújula y sin prisa. Crónicas de viaje por un paisaje cercano".
Organitza: Fundació Caixa Carlet


martes, 4 de junio de 2013

Javi Colomer, Campió Autonòmic Promesa



Dissabte va tindre lloc a la localitat d'Alfàs del  el 'Campionat Autonòmic Promesa de pista a l'aire lliure', l'atleta carletí Javi Colomer es va fer amb el primer lloc del pòdium amb una carrera que dominà des del principi a la fi i una marca de 15 minuts i 48 segons. En total, més de 600 atletes es desplaçaren a esta localitat de la Marina Baixa per a participar en les distintes proves del campionat. 

lunes, 3 de junio de 2013

Hernandorena presenta 20 varietats noves de fruita de pinyol




El sector agrícola tracte d’adaptar-se als nous temps. Un viver de Carlet, presentà divendres 20 noves varietats de fruita de pinyol primerenca, entre elles d’albercoc, nectarina, paraguià o pruna. Des de la firma expliquen que la major part de la clientela d’este tipus de varietats està en zones càlides i que per això aposten per les varietats primerenques. Divendres i dissabte, Vivers Hernandorena presentà les novetats que llança al mercat.

L’empresa es productora de plantes i es dedica a la búsqueda de noves varietats per a oferir-les als seus clients. Segons explica la comercial Rosa Hernandorena, la hibridació comença a guanyar espai i ja són moltes les empreses que es dediquen a la innovació genètica i al creuament de distintes varietats.

“Hui en dia estan traient varietats amb una nova floració per a climes determinats, sobretot per a les zones càlides; són varietats que s’adapten molt millor al que existia abans. El que es busca es millorar el producte i la seua qualitat, perquè s’obtenen millors collites, amb més quilos, millor presència i gust i s’evita, per exemple, que s’òbriga el pinyol que causa mala imatge en la fruita” assenyala.

Una de les novetats presentades divendres és un albercoc de color roig i també una bresquilla primerenca de pell roja, però de carn blanca. Es tracta de varietats que tenen pinyol  en el mercat, assenyalen. “No existia una bona varietat de bresquilla per a dates tan primerenques i ara s’obté i amb un calibre important”, assenyala Rosa Hernandorena.

Els especialistes asseguren que la innovació genètica en la fruita s’obri pas i que té tant a productors com a clients els interessa la reconversió de varietats perquè s’obrin noves vies de comercialització de la fruita que es produeix a la Ribera. 

Carlos Alós - Levante EMV