domingo, 8 de diciembre de 2013

Milers de firmes demanen l'indult per a José Luis Sanz


Foto: Pedro Cerdà


"Hem intentat tots els camins possibles, cremat totes les naus i alçat la nostra veu tot allò que hem pogut, però ha anat a parar contra un mur. Estem desesperats i la nostra última opció de poder apel·lar a la justícia és intentar travessar eixe mur amb una suma de moltes veus". Així comença la crida que la dona de José Luis Sanz Boluda ha realitzat a través de la plataforma change.org a Internet per a recaptar suports a la petició d'indult al seu marit. Un total de 1.757 persones havia signat en la vesprada del divendres en favor d'aquest veí de Carlet que, si ningú hi posa remei, haurà d'ingressar en la presó en els pròxims dies, després que el Tribunal Suprem haja confirmat una condemna a nou anys per un delicte que, segons assegura, no ha comés.

El seu advocat ha sol·licitat que es pospose l'ingrés a la presó fins al 7 de gener. José Luis Sanz és pare de quatre xiquets. El major té onze anys i el més menudet en té dos. La seua família, mentrestant, s'ha mobilitzat a la recerca del suport social, tant de ciutadans anònims a través de la seua signatura com de persones representatives de diversos àmbits mitjançant una carta de suport per a sol·licitar al Govern que concedisca l'indult. "Eixa sentència amenaça amb destrossar aquesta família i negar a quatre xiquets xicotets el dret a poder seguir gaudint del seu pare durant eixe crucial període de la seua educació, així com el principal manteniment econòmic", incideix el relat de la seua dona.

José Luis Sanz és professor en el Club de Tennis de Carlet i enguany s'ha proclamat campió autonòmic de la modalitat motociclista enduro. Assegura que conegudes personalitats tant del tennis com del motor donen supoort a  la petició d'indult. A Facebook s'ha penjat un vídeo del president i fundador del Registre Professional de Tennis, entitat que en 2011 li va concedir el guardó al millor director d'escola de tennis d'Espanya, que reivindica aquesta mesura de gràcia. Sanz va xifrar ahir entre 5.000 i 6.000 les signatures arreplegades en paper fins al moment.

José Luis Sanz ha sigut condemnat a nou anys per pertinença a banda organitzada després d'una operació policial contra el tràfic de drogues, tot i que ell nega qualsevol relació amb els fets. Assegura que l'única cosa que va fer va ser llogar un pis i que eixa va ser la seua única relació amb la resta dels acusats.

José Luis Sanz és conscient que després de la revolada que va suscitar l'indult al conductor kamikaze que va matar a un jove d'Alzira -anul·lat amb posterioritat pel Tribunal Suprem-, no és el millor moment per a sol·licitar aquesta mesura de gràcia, però és l'últim recurs que li queda. No obstant açò, assegura estar "mentalitzat per al pitjor" i deixa clar que el seu possible ingrés a la presó no compliria l'objecte de les penes perquè "no hi ha res que reinserir". "No tinc res que aprendre en la presó", apunta, mentre defensa que ha mantingut una conducta irreprotxable que, al seu judici, li faria creditor de l'indult. El professor del Club de Tennis de Carlet assegura que molts alumnes i els seus pares li han manifestat tot el seu suport i que també ho han fet jugadors famosos de tennis i pilots que competeixen en el mundial de motociclisme. Fins i tot afirma haver rebut una carta d'un magistrat que, segons va dir, el coneix personalment. 

P.F. Levante EMV
Foto: Pedro Cerdà

No hay comentarios:

Publicar un comentario