viernes, 11 de octubre de 2013

Cuina Carletina: Llescat




El llescat o esgarraet és un plat molt tradicional de la cuina valenciana i catalana, molt usat per a picolar, com a guarnició o fins i tot per a sopar sucat amb una miqueta de pa.

Ingredients:
Pimentó roig
Abadejo
Alls
Oli
Ous (opcional)
Tonyineta (opcional)

RECEPTA:
Torreu el pimentó i després peleu-lo i tragueu-li les llavoretes i talleu-lo a llesques (per això es diu llescat) o esgarreu-lo (esgarraet). Esqueixeu l’abadejo i poseu-lo amb bona cosa d’oli en un bol unes hores abans. Ajunteu-ho tot amb l’ou bullit a trossets. Deixeu el llescat unes hores en la nevera perquè es mesclen bé els distints gustos. 

 

1 comentario:

  1. A Oliva, també s'anomena aspencat. El verb aspencar significa el mateix que llescar o esgarrar en este cas.
    Com millor queda l'aspencat després d'atabollar la pebrera roja. També es poden atabollar cebes, tomaques i albargines. Atabollar és un procés que es fa quan poses la llanda dels productes que desitges a la boca de la fogaina, que és el lloc per on ixen les flames del foc en cremar la llenya per calfar un forn tradicional. L'apariència que fan els productes atabollat és d'estar socarrats per fora, per la pell, però no tan cuits per dins com quan els torres al forn perquè queden un poc més crus, i, per això, són més sans. Si observeu bé, a la primera foto, també hi ha albargina.

    ResponderEliminar