miércoles, 8 de mayo de 2013

La mangrana com a alternativa econòmica a la taronja



La mangrana guanya terreny any rere any a la Ribera. El tècnic de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) Guillermo Valdés estimà ahir entre 400 i 500 hectàrees la superfície del cultiu que hi ha ja en la comarca, on s'implantà fa només cinc anys i on està produint-se una progressiva expansió. Segons comentà al diari Levante "pot ser una alternativa interessant a determinades varietats de taronja que actualment no tenen preu".

El portaveu de la Unió de Llauradors a la Ribera, Llorenç Capsí, destacà que la mangrana representa una de les altres opcions econòmiques a la taronja, ja que el cost de transformació d'una hectàrea de terreny és molt similar a la del caqui. En concret, Capsí xifrà en 2.900 euros per hectàrea la inversió requerida en el cas de la mangrana, molt inferior per exemple als 36.000 euros que es necessiten per a plantar kiwis o els 5.500 euros per hectàrea en què s'estima la inversió per a plantar mangos.

La mangrana és un cultiu que s'adapta molt bé al clima de la comarca ja que requereix de estius llargs, calorosos i secs. D'altra banda és molt resistent a les gelades ja que suporta temperatures de fins a -7º,

Llorenç Capsí detallà que una plantació de mangranes entra en producció a partir del tercer any i que un arbre adult pot aplegar a donar 50kg, estant la vida productiva al voltant dels 25 anys. La fruita sol madurar entre els mesos de setembre i novembre.

P.F Levante



No hay comentarios:

Publicar un comentario