jueves, 2 de mayo de 2013

La Guàrdia Civil de Carlet desmantella dos laboratoris clandestins de marihuana a l'Alcúdia

Un dels laboratoris clandestins desmantellats


Agents de la Guàrdia Civil de Carlet han localitzat dos laboratoris clandestins de marihuana a l’Alcúdia, l'operació contra el tràfic de drogues 'Gefour' s'ha saldat amb la detenció de quatre persones de nacionalitat espanyola i marroquina, segons ha informat la Comandància en un comunicat. En els registres realitzats, els agents han desmantellat dos laboratoris clandestins de cultiu il·legal de marihuana, amb un total de 235 plantes intervingudes d'un valor aproximat als 80.000 euros.


Des del passat mes de gener agents de Carlet investigaven la possibilitat que en la població de l'Alcúdia poguera existir algun "punt important" de venda de drogues al detall. Per açò, es va iniciar l'operació 'Gefour' per a identificar, localitzar i detindre els suposats autors. Gràcies a les gestions realitzades, dimarts passat els agents van escorcollar tres domicilis a l'Alcúdia, en dos dels quals la Guàrdia Civil va poder comprovar que hi havien muntats dos laboratoris clandestins dedicats al cultiu il·legal de marihuana, perfectament preparats per a elaboració d'aquesta droga.

Els laboratoris comptaven amb tot allò necessari per al cultiu de marihuana així com material de ventilació, llums calorífics, filtres d'aire, llums d'infrarojos, sistema de calefacció i il·luminació per al creixement i assecat de les plantes.

DROGA INTERVINGUDA

En els registres es van confiscar un total de 15 quilos de marihuana i 50 grams de cogolls preparats per a la venda, quasi 200 grams de metanfetamina utilitzada per al tall de cocaïna i material relacionat amb la venda a la menuda: bàscules, llibretes de comptabilitat i una gran quantitat de diners en efectiu.

Els agents van detenir el dimarts tres homes i una dona, tres d'ells de nacionalitat espanyola i un de marroquina i d'edats compreses entre els 36 i els 61 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Amb aquesta actuació, segons la Guàrdia Civil, s'han desmantellat dos punts importants de venda de droga a la menuda. Els detinguts han passat a la disposició del jutjat d'instrucció número quatre de Carlet.

2 comentarios: