jueves, 2 de mayo de 2013

La Cooperativa xifra en 6 milions les pèrdues per la pedregada



La Cooperativa Sant Bernat ha realitzat ja una primera aproximació dels danys causats per la pedregada del passat dilluns. Els més perjudicats han estat els productors que ja estaven collint, majoritàriament bresquilla. Entre el valor de la fruita que s'ha fet malbé i el moviment econòmic afegit, és a dir, jornals per a la manipulació de les collites als magatzems, el dany supera els sis milions d'euros, segons la valoració realitzada.

"A Carlet ens ha agarrat una zona que és on millor clima tenim i és on primer es cull", digué ahir el president de la cooperativa, Vicent Monzó. Les partides més afectades són les més propetes a la muntanya: la Mola, Corral de Rector, la Parra, la pujà del Bollo i les més pròximes als termes de Catadau, junt a la central elèctrica, segons expliquen.

Entre els més afectats estan especialment aquells llauradors que no han pogut assegurar les seues collites, al voltant del 40% dels productors, segons explicaren des de la cooperativa. Són agricultors que no percebran cap quantitat de les companyies asseguradores perquè en esta campanya s'han vist impedits d'assegurar les seues collites com si que havien fet en campanyes anteriors.

Tot açò ha vingut provocat per un minvament en les subvencions que distribueix el Ministeri d'Agricultura i que obligaren al Govern a elaborar una norma que retallava la possibilitat d'acollir-se a l'assegurança.  

Carlos Alós - Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario