jueves, 11 de abril de 2013

La Unió Europea investigarà la contaminació de l'aigua d'Ausiàs March



La Comissió Europea investigarà la contaminació de l'aigua potable a la Ribera, segons es desprèn de la resposta del comissari de Medi ambient, Janez Potcnik, a una pregunta de l'eurodiputat socialista Andrés Perelló, que després de l'aparició d'herbicides en els pous que proveeixen les 5 ciutats riberenques va presentar una interpel·lació en la qual alertava que persisteix en la zona el problema derivat de la presència de nitrats i plantejava si l'Executiu comunitari podia garantir que s'està complint la legislació europea relativa a l'aigua destinada al consum humà.

El comissari de Medi ambient assegura en la seua resposta que la Comissió està avaluant els resultats dels controls de qualitat de les aigües de tots els estats membres, que acaba de rebre, tal com contempla l'article 10 de la directiva sobre nitrats, i que "sobre la base de l'estat de qualitat de l'aigua potable, la Comissió examinarà si les zones vulnerables als nitrats i altres programes d'acció, inclosos els de la regió de València, s'ajusten als objectius de la directiva, i adoptarà mesures en cas de ser necessari".
Janez Potcnik assenyala a més que la Comissió Europea està avaluant les últimes dades comunicades en el marc de la directiva relativa a la qualitat de les aigües destinades a consum humà, que en aquest cas es refereixen als anys 2008-2010. En funció de l’anàlisi, la Comissió decidirà sobre l'adopció de mesures apropiades", incideix el comissari de Medi ambient.
L'eurodiputat socialista recordava en la seua interpel·lació que en els quasi tres anys transcorreguts des que la Comissió Europea decidira arxivar el procediment d'infracció per incompliment de la directiva sobre nitrats s'han seguit registrant problemes i que, fins i tot en el cas d'Alzira, es va haver de prohibir el passat 20 de febrer el consum d'aigua de l'aixeta per haver-se detectat restes de pesticides per sobre dels límits permesos per la Unió Europa "i de substàncies ja prohibides per la legislació europea", incidia Andrés Perelló.
L'eurodiputat exposava a més que la mateixa situació s'havia donat a Carcaixent uns mesos abans. Andrés Perelló exposava que la Comunitat Valenciana es va comprometre en 2011 davant la Comissió Europea a prendre mesures perquè l'agricultura intensiva no seguira ocasionant els problemes d'excés de nitrats en l'aigua i que, no obstant açò, "tal com demostren els casos d'Alzira i Carcaixent, la cartografia presentada per les autoritats valencianes amb els seus corresponents plans de gestió ha resultat insuficient per a garantir la salubritat de l'aigua i la salut de les poblacions". El problema de contaminació per herbicides també existeix a Llaurí, Corbera i una urbanització de Carlet.

Levante-EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario