jueves, 4 de abril de 2013

La nova taxa per a usar el jardí de l'ermita fa caure la demanda








El paratge reuneix un centenar de persones el diumenge de Pasqua, quan l'any passat n'acudiren més de 500
La taxa d'un euro per persona i cinc per vehicle, imposat per la confraria dels Sants Patrons de Carlet per a accedir als jardins de l'ermita de Sant Bernat, ha tirat arrere molts dels veïns que solien anar durant els dies festius de Pasqua.
Dilluns de Pasqua, una trentena de persones passava el dia al paratge, escenari habitual de paelles i on es reunien amb freqüència grups a dinar. Diumenge acudiren un centenar, però la xifra està molt lluny del mig miler d'altres anys, segons expliquen des de la confraria, que és la propietària tant del paratge com de l'ermita després de la donació a finals dels noranta per part de la comtessa de Carlet, Paloma Barris.
Les festes de Pasqua d'enguany són les primeres que se celebren després de la imposició de la taxa per part de la confraria, que destina estos diners al manteniment de l'entorn. L'obligació del pagament afecta tots aquells que no formen part de l'entitat religiosa, amb esta taxa la confraria pretén evitar la deterioració del paratge, tancat a mitjan de l'any passat per a frenar la massiva afluència de veïns, segons expliquen.
Quan decidiren el tancament ja assenyalaren que les despeses de neteja eren considerables perquè s'acumulava el fem i la confraria ha d'assumir els gastos en una època en què els ingressos són escassos.  
Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario