jueves, 21 de marzo de 2013

FGV redueix l'horari de trens els dies no lectius


Durant els dies no lectius (24 juny - 15 setembre) i en les vacances de Pasqua i Nadal els trens circularan com si fóra dissabte

Un 4% menys de trens durant els diumenges i festius

Des del 24 de març Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s'acoblarà a l'horari lectiu dels estudiants, a partir de dilluns i en les èpoques de l'any que coincidisquen amb les vacances escolars de Pasqua, estiu i Nadal es reduiran les freqüències de trens com si foren un dissabte, segons expliquen fonts sindicals i han confirmat fonts oficials de FGV.

"L'empresa canviarà les jornades considerades dies laborables en festius no lectius al servei corresponent a un dissabte". Explicà un portaveu oficial de FGV. Però, a més a més, durant l'estiu també s'ampliaran les rebaixes en l'oferta de trens. "La consideració de dies laborables no lectius, que abans abastava del 15 de juliol al 15 de setembre, s'aplicarà a partir d'ara des del 24 de juny i s'estendrà als períodes de vacances escolars de Nadal i Pasqua i als dies considerats com a ponts", expliquen les mateixes fonts de FGV.

Els diumenges i festius també es veuran afectats per les retallades de freqüència de trensm ja que l'oferta es reduirà un 4%. Des de FGV justifiquen que "estes mesures suposen una reducció en els quilòmetres que recorren metros i tramvies d'uns 200.000km anuals, la qual cosa equival al 2,7% dels més de 7,3 milions de quilòmetres que es realitzen anualment i permetrà un estalvi d'uns 2 milions d'euros".  

No hay comentarios:

Publicar un comentario