viernes, 29 de marzo de 2013

Cuina Carletina: Mandonguilles d'abadejo


Tradicionalment, Dijous i Divendres Sant no se sol menjar carn, les mandonguiles d'abadejo sempre han sigut un deliciós substitut per a estos dies.
Ingredients:
- 500 grams d’abadejo
- 2 creïlles
- 3 alls
- 1 ou
- Julivert

Elaboració:
Si l’abadejo és salat el posem 24 hores a remulla, canviant-li l’aigua de dos a tres vegades. Una volta estiga dessalat pelem les creïlles i les posem a bullir en companyia de l’abadejo, quan estiga cuit traguem les espines.
Posem en un bol la creïlla la xafem amb una forqueta, hi afegim l’abadejo i continuem xafant i mesclant. A banda, posem una miqueta d’all i julivert en un morter i ho piquen bona cosa, en acabat, ho afegit a la pasta. Posteriorment afegim el rovell de l’ou i tornem a mesclar.
A continuació procedirem a donar forma a les mandonguilles, agafem una miqueta de pasta amb les mans i li fem la figura que vulguem, ho passem per la clara d’ou i quan l’oli estiga ben calent ho fregim.

2 comentarios: