sábado, 2 de febrero de 2013

Cau a Carlet una xarxa que estafava amb telèfons iPhone


Agents de la Policia Nacional han detingut tres persones a Carlet i Alginet per la seua presumpta vinculació amb una xarxa dedicada a estafar companyies de telefonia mòbil de les quals obtenien terminals d'última generació amb documentació falsa, que després revenien a meitat de preu a una multitud de compradors. Les detencions foren practicades ahir per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Direcció Superior de Policia de València, després de diversos mesos d'investigació i la denuncia d'un important centre comercial a través del qual havien gestionat bona part de les compres dels telèfons mòbils.

Segons fonts coneixedores dels fets, els arrestats obtenien els terminals, sempre de la marca iPhone i de l'últim model, a través del centre comercial. Contractaven la compra dels telèfons majoritàriament com a empresa i el finançaven. A més a més, s'emportaven targetes que permetien l'ús il·limitat en telefonades durant tres mesos. El preu de cada iPhone oscil·lava entre els 200 i els 250 euros, mentre que per les targetes en cobraven 200. Encara que molts dels mòbils eren venuts per la publicitat del boca-orella, altres n'eren comercialitzats en el mercat de Corbera, conegut per ser un focus de venda d'objectes furtats de tot tipus.

Els detinguts seran cridats a declarar per la titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de València, la jutge que instrueix el cas des del primer moment per haver sigut ella qui rebé la denúncia inicial per l'estafa en adquisició dels terminals. Encara que la investigació policial no ha conclòs del tot, s'estima que el frau detectat fins al moment podria sobrepassar els milers d'euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario