viernes, 27 de julio de 2012

La ciclista carletina Eva Valero participa en el campionat d'Espanya de Cross Country

La ciclista de Carlet Eva Valero ha participat en el Campionat d'Espanya de Cross Country, que ha tingut lloc els dies 21 i 22 de juliol a Lorca. Valero ha sigut una de les dos dones seleccionades per la Federació de Ciclisme per a representar la Comunitat Valenciana en la competició nacional, amb altres nou corredors. A pesar de no haver aconseguit pujar al pòdium, el fet d'haver sigut elegida suposa un clar reconeixement al seu potencial. Cal destacar que Eva Valero ja es va proclamar campiona en l'Open de BTT-XC de la Comunitat Valenciana tot i ser  el seu primer any de participació.

jueves, 26 de julio de 2012

Dijous 26 de juliol donació de sang a Carlet


 DIJOUS 26 DE JULIOL
DONACIÓ DE SANG A CARLET
SALÓ GINER, DE 17.00 A 21.00

martes, 24 de julio de 2012

Enric Morera participa en els actes del dia de Sant Bernat





El Síndic del Grup Parlamentari Compromís de les Corts Valencianes i Secretari General del Bloc, Enric Morera, va assistir ahir a Carlet a les celebracions de la festivitat de Sant Bernat. Morera va  assistit a la tradicional romeria que se celebra durant el matí cap a l’ermita de Sant Bernat, junt als regidors de Compromís i altres militants i simpatitzants d’esta formació a Carlet, i va participar dels actes que enguany han congregat centenars de carletins a l’ermita de sant Bernat.

El síndic de Compromís va aprofitar l’estada a Carlet per a manifestar que és necessari reforçar la prevenció front als incendis forestals i ha declarat que “des del Grup Parlamentari  farem  un seguiment de les actuacions en les zones devastades pels incendis, entre les quals diverses partides del  terme municipal de Carlet”.

Festa en honor a Sant Bernat



Carlet va celebrar ahir la festa de  Sant Bernat, Maria i Gràcia. La Confraria va organitzar la programació festiva, que va començar a les 8 hores amb una missa resada a la parròquia de l'Assumpció.

A continuació, després d'un volteig de campanes, va començar la romeria fins a l'ermita de Sant Bernat, en què es va realitzar el trasllat processional de les relíquies dels Sants Patrons. La romeria va comptar amb l'acompanyament d'autoritats, confrares, comissió de festes 2012, comissions falleres, dolçaina i tabalet, la banda de música i cavallistes. Aquest any s'ha comptat amb un convidat d'honor, el comte de Carlet, Federico Coll Barris, que ha volgut acompanyar els carletins en el dia de la seua festa patronal.

Una vegada a l'ermita, donada per sa mare, la comtessa Paloma Barris, a la Confraria dels Sants Patrons, es va oficiar una missa solemne en el paratge que envolta el santuari. Les comissions falleres i devots dels sants van realitzar una ofrena de flors als patrons.

Tot seguit, els feligresos van gaudir d'un esmorzar popular. Tots els participants van passar el matí en el paratge natural que envolta l'ermita. Més tard hi va haver un dinar de germanor. Durant tot el dia es va celebrar una jornada de convivència entre els carletins al paratge de l’ermita.

De vesprada  tingué lloc  teatre infantil basat en la figura dels nostres patrons. Els xiquets també van poder divertir-se amb un castell unflable.

A les 20 hores van tornar en processó les relíquies dels sants a l'església de l'Assumpció.

viernes, 20 de julio de 2012

L'expert José Andrés Torrent exposa a Carlet les actuacions a mamprendre després de l'incendi.



La Casa de la Cultura de Carlet va acollir una reunió informativa sobre la restauració forestal després d'un incendi. L'exdegà del Col · legi d'Enginyers de Forests de la Comunitat Valenciana i doctor en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València, José Andrés Torrent, va exposar les línies bàsiques per a mamprendre actuacions en els espais incendiats.

Aproximadament 70 persones van assistir a aquesta reunió que va estar presidida per l'alcaldessa de Carlet, M ª Ángeles Crespo i el regidor de Medi Ambient, Pau Mendoza.

El ponent va explicar que el que s'ha de fer amb caràcter d'urgència és l'extracció de la vegetació cremada, ja que en cas de pluja pot produir erosió del sòl, és un focus de generació de plagues i es converteix en combustible ja que és un producte incendiable.

Aquest és el primer pas a seguir, la preparació del terreny per a una futura repoblació protectora. L'expert va explicar que per al desenvolupament de la repoblació cal diferenciar entre la zona arbrada i la zona de matolls. Per a la repoblació de la zona arbrada cal esperar de 2 a 3 anys, ja que la vegetació té una regeneració natural en la qual no seria necessària una intervenció. Per contra, a la zona de matolls les argelagues no es regeneren i tenen una composició bastant pirófica. En aquest cas s'ha d'actuar a partir del primer o segon any, ja que és recomanable que durant aquest període el sòl s'humitege i estiga assaonat per a la reforestació.

En relació a la necessària actuació de l'extracció de la fusta cremada, l'alcaldessa de Carlet, M. Ángeles Crespo, va exposar les actuacions que realitzarà el Consell i que els va anunciar ahir la consellera Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, a els alcaldes dels munipios afectats per l'incendi. En aquest sentit, l'alcaldessa de Carlet va explicar que els propietaris de les parcel · les privades hauran de retirar la vegetació cremada o, si escau delegaran aquesta competència a la Conselleria, que crearà una borsa de treball amb desocupats que netejaran les zones afectades una volta realitzat l’estudi per part dels tècnics de la Conselleria que coordinaran el temps i la forma.

L'investigador José Andrés Torrent també va explicar els factors que cal tenir en compte a l'hora de realitzar una reforestació, va apuntar que no és una tasca que s’haga d’ escometre amb rapidesa sinó que necessita d'un estudi del terreny, l'elecció de les espècies, la densitat de plantació i el factor econòmic, ja que el cost de la replantació per  hectàrea sol estar  al voltant dels 3.000 € (depenent de les espècies a plantar).

Ajudes per pal·liar els danys produïts per l'incendi

L'alcaldessa de Carlet també va aprofitar la reunió per informar els presents de les ajudes convocades pel Consell per a mitigar els danys produïts per l'incendi. Carlet rebrà una subvenció de 100.000 € per a pal · liar les pèrdues. Els veïns que vulguin accedir a aquests ajuts podran sol·licitar a l'Ajuntament de Carlet fins al pròxim 16 d'agost i consultar el decret norma 112/2012 de 6 de juliol.
L'Ajuntament oferirà tota la informació necessària als veïns que ho requerisquen.

Constitució del grup de Protecció Civil

L'Ajuntament de Carlet va convocar a aquesta reunió a tots els voluntaris que s'havien inscrit per formar un grup de Protecció Civil amb la finalitat que coneguessin les actuacions a seguir després de l'incendi. El regidor de Medi Ambient, Protecció Civil i Emergències, Pau Mendoza, va explicar als assistents l'interès que existeix a crear el grup de Protecció Civil de Carlet. L'edil va exposar les principals qüestions sobre la inscripció en el col·lectiu, les funcions dels voluntaris, la legalització del grup i la formació dels components.
Davant la catàstrofe viscuda fa diverses setmanes a Carlet s'ha plantejat la necessitat d'organitzar, coordinar i formar els voluntaris de la ciutat per la seva intervenció en situacions d'emergència.
Finalment, s'ha emplaçat els voluntaris a una propera reunió al mes de setembre en la qual es concretaran tots els aspectes relatius a la seua legalització. Des d'aquest moment poden inscriure’s omplint un formulari i lliurant-lo a l'Ajuntament de Carlet.

jueves, 12 de julio de 2012

Reunió informativa. Com actuar després de l'incendi a Carlet?



REUNIÓ INFORMATIVA

Com actuar després de l’incendi a Carlet?

El pròxim dimarts 17 de juliol se celebrarà una reunió informativa a la Casa de la Cultura per tal de marcar les pautes d’actuació després de l’incendi que ha afectat el terme municipal de Carlet. 
El doctor en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València, José Andrés Torrent, ens assessorarà sobre les possibles intervencions a les zones cremades. 
José Andrés Torrent impartix a la Universitat assignatures com Prevenció i extinció d’incendis forestals i recuperació ambiental, entre altres.



Reunió:
Dimarts, 17 de juliol
19.30 h. Casa de la Cultura


martes, 10 de julio de 2012

S'asseca per primera vegada una bassa del riu magre i moren molts peixos


S'asseca per primera vegada una bassa del riu magre i una altra corre perill

Desenes de peixos, en la seua majoria carpes, han aparegut morts en el riu Magre al seu pas per l'Alcúdia. L'afluent del Xúquer compta amb un cabal escàs i irregular durant tot l'any, situació que en l'època estival s'accentua fins a quedar-se sec, com ahir es va poder comprovar.

Fa unes setmanes que es va formar una espècie d'estanc similar al que es va originar l'estiu passat en aquest mateix lloc, i les altes temperatures ho han assecat, amb conseqüències fatals per a les espècies subaqüàtiques del lloc. En els trams en els quals encara queda aigua estancada, la presència de les mosques i la pudor per la podridura dels peixos morts és pràcticament insuportable.

La plataforma Xúquer Viu ha remès la problemàtica a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), en concret al Comissari d'Aigües, Javier Ferrer, i a la presidenta de la Confederació, María Ángeles Ureña. Els Serveis de Guarderia Fluvial han procedit a realitzar un informe detallat per a confirmar les causes i establir les mesures oportunes. «Només caben hipòtesis sobre les causes del succés, però es dedueix que el motiu principal és la insuficiència de cabal», asseguren des de la Confederació. A més, que l'origen de la mort de peixos haja sigut abocaments incontrolats és una opció improbable.

Algunes de les causes que han acrescut el problema amb l'aigua en els últims anys han sigut l'escassetat de recursos hídrics i també la contaminació mitjançant l'abocament de residus procedents de l'activitat agrícola i industrial. El Magre és un clar exemple d'alteració de règims fluvials a conseqüència de l'acció humana provocant danys en la vegetació i en els animals que conformen l'entorn.

Paco Sanz, membre de Xúquer Viu, va assegurar que la gravetat dels danys és molt major que la de l'any passat. «És un riu que no té fixat un cabal ecològic, per la qual cosa l'aigua que baixa de Forata s'utilitza per a regar, no arriba a la part final del riu», sosté l'agrupació.

La depuradora de Carlet que desaigua al Magre origina un corrent permanent que havia creat un espai natural amb aigua, aus i peixos, tal com assegura la plataforma, no obstant açò, enguany «la història s'ha repetit», denúncia. Xúquer Viu adverteix que una altra bassa de grans dimensions, uns 100 x 25 metres, que encara manté amb vida peixos i aus, corre el perill d'assecar-se en els pròxims dies si no s'intervé.

El problema de l'aigua té antecedents greus com l'ocorregut en un altre afluent del Xúquer en el seu marge dret, el riu Albaida al seu pas per Castelló de la Ribera en 2010. La sequera va provocar la mort de milers de peixos i la desaparició d'algunes plantes de la ribera del riu. 

FOTO DE LA BASSA COM ESTÀ ARA I COM ESTAVA 


Font: Las Provincias

lunes, 9 de julio de 2012

El carletí Carlos García Villanueva aplega semifinals del Campionat d'Espanya de Tennis Absolut




El tennista carltí Carlos García Villanueva ha arribat a les semifinals del Campionat d'Espanya Mapfre de Tennis Absolut disputat este cap de setmana a Benicarló. Carlos García es va quedar a les portes de la final de dobles amb Juan Miguel Such després d'enfrontar-se en semifinals a Marc Fornell i Miguel Ángel López.


Carlos García també va participar en la modalitat d'individual i va arribar fins a vuitens de final. 90 de les millors raquetes nacionals es van disputar la fase final d’este reconegut torneig, alguns d'ells que acabaven de participar en el Wimbledon.

Van assistir tennistes de la talla de Pablo Andújar, que es va proclamar campió absolut del torneig, Albert Ramos, Fernando Vicente i altres jugadors del top 30 del rànquing espanyol. Actualment, Carlos García ocupa el lloc 39.

Les dos bandes de Carlet participen en els Intercanvis Musicals 2012

L'Artística de Carlet


Les dos bandes de Carlet han participat en l'IX Programa de Concerts d'Intercanvis Musicals 2012 organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Les bandes juvenils de la Societat Unió Musical i de l'Agrupació Musical l'Artística van celebrar el divendres el primer dels concerts de l'intercanvi que es va realitzar a la seu de l'Artística. En esta ocasió l'entitat organitzadora va ser la Unió Musical.

Els músics de l'Artística van interpretar les obres Evocació d'I. Cebrián, Variazioni in Blue i Free Vorld Fantasi de Jacob De Hann, baix la direcció de Cristian Yuste. Per la seua banda, la Unió Musical va interpretar Ateneu Musical de Mariano Puig, Highlights from Chess de Hojan de Meij i Pops in the Espots de Roland Kernen, baix la batuta d'Enric Moltó.

Unió Musical de Carlet

domingo, 8 de julio de 2012

Mort de peixos al riu Magre

Des de fa anys l'aigua provinent de la depuradora de Carlet cap a l'Alcúdia ha permés la circulació d'un escàs cabal que ha possibilitat l'existència d'un ecosistema al riu Magre amb diferents espècies de peixos com la carpa,l'alburnus, el perca sol o carrancs i aus com la garseta blanca, l'agró o el coll verd. Tot este ecosistema es pot voreen perill per la falta d'aigua.

Al riu Magre, al seu pas entre Carlet i l'Alcúdia, han aparegut desenes de peixos morts per la falta de circulació il'escassessa d'aigua. És molt probable que en els pròxims dies o setmanes es produïsquen noves morts de peixos ja que hi ha grans basses amb abundància d'espècies que han baixat considerablement el seu nivell en els últims dies.

Info i fotos de P. Sanz




sábado, 7 de julio de 2012

Reportatge especial del diari Levante: "Carlet Pierde la Montaña 18 años después"


CARLET PIERDE LA MONTAÑA 18 AÑOS DESPUÉS

«Hemos perdido más alma que bosque», explica un vecino para resumir lo que ha dejado el paso del fuego en Carlet. Las llamas han arrasado espacios que forman parte de la memoria colectiva desde hace generaciones, enclaves que reverdecían y ya casi olvidaban el incendio de 1994.

fotosribera_20120702_172827
Un chalé rodeado de decenas de pinos quemados en la partida del Pi la Cabra de Carlet. Vicent M. Pastor

Las llamas dejan Carlet sin la mayor parte de su masa boscosa y sus mejores paisajes
148
Hectáreas quemadas en 24 horas
200 » Afectados
15.527 » Habitantes
1.734 » Desempleados
45,6 Km » Superficie
1.000 » Desalojados
4 » Días evacuados
CARLOS ALÓS

El número de hectáreas arrasadas por el incendio en Carlet no da para un gran titular: 148, pero las llamas han convertido en un paisaje lunar una zona que sí permitía al menos vender una postal del término. Se ha perdido el enclave montañoso repleto de pinares que comenzaba a teñirse de verde mientras olvidaba la pesadilla del incendio de hace 18 años, que ya solo recuerdan quienes sobrepasan la cuarentena.
Es la zona donde el caminante se adentra en el termino de Catadau y también confluye el de Tous, donde todos los caminos conducen al Quencall, junto a la montaña de Matamón, esa especie de faro que se vislumbra a 30 kilómetros a la redonda sobre la planicie ribereña y que forma parte de la memoria colectiva de la gente: de las excursiones y acampadas primaverales o de las noches de verano a la luz de la luna llena. «Se ha perdido más alma que monte», resumía esta semana un vecino de Carlet.
Hoy no queda nada. Ennegrecida sigue arriba la gran cruz de una tonelada de hierro galvanizado que unos 400 vecinos subieron a mano y pieza a pieza para encajarla en lo alto de la cima hace algo más de un año.
Matamón, cuya fotografía de Aitor Navasquillo con la postal verde superpuesta sobre el gris oscuro se ha convertido esta semana en una especie de símbolo de la tragedia en las redes sociales, es también uno de los pocos montes de la comarca desde el que se divisan los cuatro puntos cardinales de la Ribera: de Turís a Cullera y desde el puerto de Càrcer a la torre Espioca.


«Tendrán que pasar 20 años» Dentro del término, numerosas partidas se han visto afectadas: Corral del Pansero, Pi la Cabra, Tislar, la Parra hasta el término de Tous o la Casa Blanca. Unos 300 chalés y un millar de vecinos desalojados durante cuatro días acaban por encuadrar la tragedia.
«Ha quedado hecho un desastre y pasarán más de 20 años hasta que podamos ver el monte como estaba y nuestros hijos están condenados a ver esta imagen en negro mientras crecen. Yo también he ido con los juniors decenas de veces y ver ahora cómo ha quedado Matamón o el Pi la Cabra es para llorar», explica Empar Nogués, que tiene una vivienda en este último enclave.
Pero pese al escaso número de hectáreas quemadas, que ha permitido a los gobernantes locales tratar de minimizar los daños remarcando que Carlet es el municipio menos afectado de la comarca, la verdad es que faltaron medios en la extinción y la mayoría de los vecinos no tiene ninguna duda: El gobierno valenciano decidió concentrar todos los esfuerzos en los parques naturales de Cortes y la Calderona y por Carlet, como en Tous, Catadau, Llombai, Montroi o Turís apenas aparecieron un par de aviones en los peores momentos del incendio. «Esto lo han salvado los militares y si no se hubiera quemado todo, con un helicóptero y no hacía falta más lo hubieran frenado en Matamón. Si ha llegado hasta aquí es porque no había medios aéreos», señala uno de los vecinos de la zona.
Tantos medios faltaron que el Ayuntamiento de Carlet se vio obligado a reclamar voluntarios para ayudar en las tareas de extinción e incluso a pedir el apoyo de tanques de agua, pulverizadores y motosierras. Rodrigo Martínez, que tiene un chalé en lo alto del Pi la Cabra, fue uno de ellos. «Subimos con los bomberos y lo primero que noté fue una nube negra de humo que lo envolvía todo y ruido como pequeñas explosiones, que se me quedó grabado. El humo se cogía a la garganta», recuerda.
Y al quinto día de que el incendio quedara extinguido se ha abierto la guerra política entre los dos partidos mayoritarios del municipio, el PP y el Bloc.
El PP defiende que durante la catástrofe, Carlet ha contado con un amplio despliegue de efectivos de diferentes organismos y niega que el Consell haya ninguneado al municipio para centrarse en zonas de mayor valor ecológico. Los populares creen que el Bloc antepone sus intereses políticos de oposición al reconocimiento a las personas que se han jugado la vida por sofocar el fuego de Carlet, mientras el Bloc mantiene que la Generalitat abandonó al municipio durante el incendio y que gracias a los voluntarios y a los muchos que accedieron sin permiso se logró mitigar el avance del fuego.
El PP afea a la portavoz del Bloc que no acudiera a la reunión con el conseller Serafín Castellano —la edil del Bloc no tiene sueldo municipal como sí tres miembros del equipo de Gobierno— y la portavoz de la oposición cree que Crespo antepone los intereses del PP a los de los vecinos de Carlet.

Testimonios

Empar Nogués, vecina del Pi la Cabra“La pinada había resurgido desde el anterior incendio y ahora hay que volver a empezar y habrá que esperar 20 años”
Carmen Boils, vecina de Guadassuar con chalé en Carlet
“Nunca pensé que el fuego llegaría hasta aquí. Los bomberos y los voluntarios han salvado el chalé, pero se han quemado los árboles”
Rosa Mari Nouselles, vecina del Pi la Cabra
“Es lastimoso ver cómo ha quedado, es como si fuera la Luna, llevamos días que sólo hacemos que limpiar porque está todo negro”
Rodrigo Martínez, voluntario para la extinción
“Creo que hicieron lo correcto y evacuaron a los propietarios cuando tocaba. Si no hicieron más es porque hubo muchos incendios ese día”
Ana Boch, vecina de Carlet“Cuando nos hicieron bajar nadie pensaba que el fuego llegaría hasta aquí y mejor que no hayamos estado. Da pena ver los árboles así”

Oratge per a Carlet durant la setmana

Oratge a Carlet del 7 al 13 de juliol


1734 persones estan en el paro a Carlet

A Carlet ja són 1734 persones les que es troben sense faena i el paro ha pujat un 9,06% respecte al mateix més de l'any 2011. Segons les xifres facilitades pel sindicat UGT, entre maig i juny del present any, a Carlet només han deixat d'estar en l'atur 5 persones, el que suposa una variació del 0,29%. Segons els pobles facilitats per este estudi, Carlet és un dels pobles de la Ribera on més ha augmentat la xifra interanual del paro, mentre l'any passat hi havia en el mes de maig 1524 persones en l'atur, enguany ha augment fins a 1734.




45 xiquets participen en el II Campus de Futbol Carlet EMF



L'Escola Municipal de Futbol de Carlet ha organitzat un Campus de Futbol en què participen 45 xiquets d'entre 5 i 13 anys. Esta iniciativa d'estiu es programa per segon any consecutiu amb una gran acceptació.
El campus es prolongarà fins al dia 20 de juliol davall la coordinació de Miguel Guzmán, entrenador de l'escola de futbol. S'han format quatre equips de xiquets diferenciats per edats. Cada un d'ells disposa d'un entrenador i un monitor.
Durant el campus, els xiquets aprendran tècniques de regateig, desdoblaments i cobertures, mètodes de passada i marcatge, de tir i passada llarga, de replegament i pressió, tàctiques d'atac i defensa, tècniques de joc de cap, etc. A més d'aprendre nocions futbolístiques, els alumnes també realitzaran activitats d'aigua, campionats de jocs tradicionals, assistiran a xarrades i a visionats de partits i realitzaran diverses excursions.

viernes, 6 de julio de 2012

Les farmàcies ajornen 15 dies la vaga indefinida prevista per a dilluns


La Generalitat Valenciana deu 480 milions d’euros a les farmàcies valencianes des del passat febrer.

Les farmàcies de Carlet juntament amb la resta farmàcies valencianes han decidit ajornar dos setmanes la vaga indefinida que tenien prevista començar este pròxim dilluns, a l'espera d'un pla de pagaments proposat pel Ministeri de Sanitat i amb la finalitat de "donar un vot de confiança al Govern i a la Generalitat", segons han comentat des del sector després de celebrar sengles assamblees a València i Alacant este divendres.

La decisió d'ajornar la vaga indefinida fins al 23 de juliol s'ha pres per unanimitat en l'assemblea del Col·legi de Farmacèutics de València, ja que solament vuit han votat en contra d'aquesta mesura, dels quasi 800 representants que han acudit, segons han comentat membres del Col·legi a Europa Press.

L'assemblea celebrada a Alacant també ha aprovat la suspensió temporal de la vaga fins al 23 de juliol. "Volem donar-li un vot de confiança a la ministra Ana Mato i al Govern d'Espanya", ha indicat el president del Col·legi de Farmacèutics d'Alacant, Jaume Carbonell, a Europa Press.

"Els donem 15 dies, però ni un de més perquè estem súper apurats", ha manifestat Jaume Carbonell president del Col·legi de Farmacèutics d’Alacant a Europa Press.

Els professionals farmacèutics esperen ara la reacció del Ministeri de Sanitat a través del pla de pagaments proposat per la ministra "o bé a través dels pagaments directes des de la Conselleria de Sanitat", han apuntat des del Col·legi de València.

En la reunió celebrada esta setmana, la ministra de Sanitat va proposar a la presidenta del Consell Valencià de Col·legis de Farmacèutics de València, María Teresa Guardiola, incloure els farmacèutics de la Comunitat en un pla de pagaments a proveïdors perquè pogueren veure regularitzada la seua situació i saldar així el deute per la factures des del mes de febrer, que ascendeixen a 480 milions d'euros. Per la seua banda, Guardiola va demanar per escrit la proposta de la ministra.

Informació de l'Agència EUROPA PRESS