miércoles, 29 de febrero de 2012

Bloc-Compromís de Carlet denuncia que l'Ajuntament incrementa un 25% la quota del centre La Llum i un 100% la taxa de les pistes de padel


L’Ajuntament aprovarà en el pròxim Ple la proposta de l’alcaldia d’incrementar en un 25% la quota dels interns  de la residència de discapacitats psíquics “La Llum”. Fins ara, la quota mensual era el 60% de la totalitat de les pensions cobrades pels residents, mentre que a partir d’ara s’elevarà fins al 75%.
D’altra banda, pel que fa a les taxes per utilització de les instal·lacions esportives, el PP incrementarà en un 100% la taxa per la utilització de les pistes de pàdel. Fins ara, el preu era de 4 € per hora sense il·luminació i 5 € per hora amb llum, mentre que ara, gràcies a l’alcadessa, serà de 8 € i 10 € respectivament.
La portaveu de Bloc-Compromís a l’Ajuntament, Maria Josep Ortega,  ha manifestat que ”ja només començar l’actual legislatura, des de Compromís vam poder evitar impedir l’increment de taxes que l’alcaldessa pretenia aplicar en el Conservatori Municipal, que ja compta amb unes quotes ben elevades “. Ortega ha afegit que “és una autèntica estafa a l’electorat la que fa el PP, i més quan no pot tindre com a excusa el desconeixement de l’estat de comptes municipal, ja que en tenien un coneixement exacte quan feren la seua promesa electoral, la seua proposta estrella de congelació de taxes i impostos municipals, que s’ha vist que era un autèntic engany de l’alcaldessa al conjunt de la població carletina”. Ortega ha dit que “una bon mostra del desgavell en la gestió municipal és la modificació d’ordenances fiscals després d’haver-se aprovat el pressupost de la Corporació, cosa que no té ni cap ni peus”.
El PP acusa els familiars dels interns de “quedar-se la paga i no anar ni a vore’ls”
Pel que fa a l’increment substancial de la taxa dels interns discapacitats, Ortega ha qualificat de “lamentables” les manifestacions de la portaveu del PP Laura Sáez en la Comissió Informativa, que ha intentat justificar-lo assenyalant que “els familiars s’emporten la paga dels interns i no van ni a vore’ls”.
Maria Josep Ortega ha manifestat que “si és cert el superàvit milionari que l’alcaldessa diu que té l’ajuntament, no s’entén com s’entesta a realitzar estos increments, que s’afigen a l’augment continuat de les càrregues fiscals dels nostres conciutadans”.
Per últim, la portaveu de Bloc-Compromís ha declarat que “polítics sense paraula com Crespo són els que contribueixen al descrèdit de la política en el nostre país”.

Font: Ribera Express
Foto: Ribera Express

Es disparen els robatoris de caquis a Carlet

El caqui és hui per hui l'únic producte agrícola capaç d'oferir als llauradors una certa rendibilitat econòmica. Per açò són cada vegada més els que aposten per este cultiu fins al punt que existeix més demanda que oferta de plançons de caqui.

Açò ha provocat que en els últims mesos es disparen els robatoris en camps acabats de plantar, especialment en els municipis de Carlet, Alginet i l'Alcúdia, que són els màxims productors de caqui de la comarca.Malgrat les contínues denúncies els robatoris no han cessat. Si a principis de mes el diari Levante-EMV es va fer ressò de la sostració d'almenys un miler de plançons encara tendres, en l'última setmana s'han produït almenys tres nous robatoris en plantacions d'estos municipis. Un dels últims afectats és Salvador Garcia, exalcalde de Carlet entre 1991 i 1995. A la seua família li han sostret un camp de sis fanecades i mitjana plantat fa menys d'una setmana, segons va explicar ahir. "Probablement va ocórrer el cap de setmana quan van arrancar els plançons que estaven encara tendres i portaven uns dies en el camp", va explicar Garcia. 

En total li han sostret 114 plantes que tenen un valor proper als 500 euros, encara que més enllà del valor econòmic dels plançons està el treball en la plantació o la preparació del camp i fins i tot també la dificultat de trobar nous plançons en un mercat completament saturat per l'elevada demanda."Totalment desprotegits"A principis de mes Levante-EMV ja va oferir el testimoniatge d'un dels agricultors afectats, que va denunciar que li havien sostret més de 350 arbres acabats de platar que no ha pogut recuperar. Els casos es repeteixen.Diverses fonts apunten a l'existència d'un mercat negre de plançons de caqui i assenyalen que els arbres robats encara tendres acaben en mans de xarxes que els venen en mercats clandestins i assenyalen a zones d'Andalusia o fins i tot al Marroc. A més, expliquen que el modus operandi passa per pintar el tronc de les plantes robades perquè puguen passar desapercebudes. 

Font: Carlos Alós. Levante EMV
Fotografia Vicent M. Pastor

lunes, 27 de febrero de 2012

Vora 200 persones participaren ahir en la VIII Trobada de Bolillos de la Falla Pensat i Fet


Vora 200 persones de tota la província de València i fins i tot de Terol es van reunir ahir diumenge a Carlet per a participar en la VIII Trobada de Bolillos Falla Pensat i Fet, organitzat per la comissió fallera i que va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat. Bolilleres de localitats diverses de la comarca de la Ribera i de poblacions com Alboraia, Macastre, Quart de Poblet, Picassent, València, Canals, Massanasa, Alfara del Patriarca, etc. van participar en esta trobada que se celebra a principis del mes de març des de l'any 2004.

El regidor de Cultura, Leo Hernández, acompanyat per diversos edils de la Corporació municipal, va visitar els participants d'esta trobada que cada any compta amb un major nombre d'adeptes. Van poder visitar també una mostra de peces artesanals com manteleries, tapets, brodats, ganchillos, punt de creu, etc. que estava exposada en el Casal de la Falla Pensat i Fet. Paral·lelament, en l'exterior podien adquirir-se materials diversos que s'utilitzen en la labor dels bolillos. Venedors de Tarragona, Móstoles, Almagro i Lleida, entre uns altres, van exposar a Carlet els seus productes.Tant els participants en la trobada com a membres de la comissió van gaudir al migdia d'una paella monumental. Més de 400 persones van assistir a este dinar que va finalitzar amb un lliurament de detalls i un sorteig.

Es renova el subministrament d'aigua potable, clavegueres i albellons del C/ Enginyer Balager



L'Ajuntament està renovant la xarxa de subministrament d'aigua potable, clavegueram i albellons del carrer Enginyer Balaguer, en el tram comprés entre el carrer Fondo i el carrer Ramon i Cajal.


En esta zona, la major part de la xarxa d'aigua potable és primitiva i data de 1927. Amb esta actuació se substituirà la vella xarxa per canonades de polietilé que són «de major densitat, durabilitat i presenten una major facilitat de manteniment», expliquen fonts municipals. A més, es renovarà el paviment de les voreres, (serà una superfície total de 103,79 metres) i s'aprofitarà l'execució de les obres «per a eliminar les barreres arquitectòniques i s'instal·laran imbornals en els cantons per tal d'evitar que s'acumule l'aigua durant els dies de pluja», afigen des de l'Ajuntament.


Estes obres de renovació de clavegueram i aigua potable han sigut adjudicades per 74.448,86 euros, dels quals 33.000 seran finançats per la Diputació de València i 41.448,86 euros seran a càrrec del pressupost anual d'inversions que l'empresa concessionària del servei SEASA (Societat Espanyola de Proveïments S. a., empresa subministradora d'Aigües de València) ha de fer en la xarxa d'aigua potable.


Paral·lelament a aquesta actuació, s'està renovant la xarxa d'aigua en el carrer Jaume Balmes, desenvolupant la canalització d'un tram de 220 metres en este carrer, en l'espai comprès entre Enginyer Balaguer i el carrer de l'Assupmció de Nostra Senyora. Esta obra està valorada en una quantitat de 42.000 euros i també serà sufragada per les inversions de l'empresa subministradora SEASA.

Font: S. Parrilla. Las Provincias

viernes, 24 de febrero de 2012

Comencen les falles a Carlet amb les albades i la Crida

Les festes falleres comencen a Carlet amb la celebració d'una nit d'albades i la Crida. 

Esta nit els fallers carletins donaran llum verda a les festes en honor a Sant Josep amb la celebració d'una nit d'albades. Les Falleres Majors i Infantils de les set comissions de la ciutat rebran un regal de la Junta Local Fallera en forma d'albades. A les 22:00 hores es reuniran les diferents comissions falleres, membres de la Junta Local Fallera i representants de la Corporació Municipal en el carrer Reverend Rafael Peris per a visitar a cadascuna de les falleres majors de Carlet. 

En una ronda nocturna es versaran cançons tradicionals valencianes acompanyades per talbal i dolçaina. Esta és una tradició que Carlet ha recuperat des de fa nou anys i que celebra en la nit anterior a la Crida Fallera. Bona música i versos replets de sentiment arribaran a les falleres de la mà d'un grup de versadores valencians. A més, demà dissabte 25 de febrer, serà la jornada estel·lar dels fallers. Se celebrarà l'acte més representatiu que marca l'inici de les festes falleres, la Crida. A les 18:00 hores es concentraran els participants a l'Ajuntament, des d'on iniciaran una cercavila, acompanyats per tabal i dolçaina i l'Artística, fins a la plaça d'Espanya.

Una vegada a l'auditori, al voltant de les 19:00, es realitzarà l'acte simbòlic del lliurament de la clau de la ciutat als fallers de la mà de l'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo. El president de la Junta Local Fallera, Paco Santodomingo, rebrà, en nom de tots els fallers esta clau que obrirà les portes de la ciutat a les festes josefines. La Crida és la crida per a començar a gaudir de la festa autòctona per excel·lència dels valencians. A continuació se celebrarà una salve i una ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats a l'església de L'Assumpció de Nostra Senyora.

martes, 21 de febrero de 2012

Els centres de música de Carlet no rebran enguany les ajudes de la Conselleria


Els centres de música de Carlet i no rebran enguany les ajudes de la Conselleria.
La Conselleria de Educación ha asegurado a la Plataforma de Centros de Música Autorizados de la Comunidad Valenciana (Placema) que publicará en marzo próximo, tres meses más tarde que en ejercicios anteriores, la financiación de 2012, por lo que centros de música y conservatorios municipales no cobrarán hasta mayo de 2013. De esta manera, a estos centros educativos se les pagará el curso objeto de las ayudas casi un año más tarde si no se aceleran los trámites habituales.
Entre los centros afectados se encuentran los de Benifaió, Sueca, Cullera, Alginet, l’Alcúdia, Almussafes, Algemesí, Montserrat, Montroi, Carlet o Alzira.

Este retraso, los recortes del 54%, 55% y 34% en 2010, 2011 y 2012 y los impagos de ayuntamientos y conselleria –aún hay centros que no han recibido la financiación de 2010– colapsan la economía y amenazan la educación musical de 9.193 alumnos de más de 200 municipios de Alicante, Castellón y Valencia. La dotación de la conselleria de Educación ha pasado de 5,1 millones en 2009 a 2,3 en 2010 y 2011 y a 3,4 en 2012. Estos “tijeretazos” suman un desfase financiero acumulado de 7,4 millones.

La Plataforma propuso, en diciembre pasado, asumir un recorte “sostenible y responsable” del 10% anual en la financiación pero no ha obtenido respuesta de la Conselleria de Educación. En su propuesta, solicita 5 millones para 2012 en lugar de los 3,4 asignados en el proyecto de presupuestos de la Generalitat Valenciana y ofrece aplazar a tres años los 4,9 de diferencia de los Plataforma de Centros de Música Autorizados de la Comunidad Valenciana. En ella, se expone lo que para Placema sería la solución para los 62 centros de música y conservatorios municipales, y las 1.200 personas que trabajan en ellos. Placema se ha constituido en la Federación de Centros de Música Autorizados y Conservatorios de la Comunidad Valenciana (Fecemac-CV) y solicitará una reunión a Maria José Català, consellera de Educación, para abordar la situación de estos centros y el sistema educativo musical valenciano. Fecemac tiene como objetivos la defensa de la música y la sostenibilidad de la enseñanza musical.
En este sentido, el Consell Valencià de Cultura (CVC) ha trasladado a la Conselleria de Educación un informe de Ricard Bellveser, Glòria Marcos y Ana Noguera que alerta sobre los recortes difícilmente justificables en materia cultural y las consecuencias en una industria productiva clave. Además, el CVC analiza las repercusiones de las brutales rebajas presupuestarias en estos centros tal y como le solicitó Placema.
Las reivindicaciones de Placema cuentan con el respaldo del PSPV-PSOE, Compromís, EUPV y sus representantes políticos, la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV), los sindicatos FETE-UGT (Federació de Treballadors de l’Ensenyament) y STE-PV (Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament), la Federación de Asociaciones de Padres de Alumnos de Conservatorios de la Comunidad Valenciana (FAPAC-CV) y la Federación de Asociaciones de Padres de Alumnos (FAPA-Valencia), entre otros. Asimismo, en decenas de ayuntamientos se han presentado mociones de apoyo.
Música contra el fracaso escolar
Fecemac apoya el proyecto “Música contra el fracaso escolar” y las iniciativas de la FSMCV para promover un proyecto educativo en el que la música tenga una mayor presencia. La Federación ha informado de que prestigiosos estudios científicos constatan que una mayor presencia de la música en la educación genera un mayor rendimiento académico de los alumnos.

Font: Ribera Express

lunes, 20 de febrero de 2012

L'ONG carletina Tashi Delek construeix una escola al Nepal



Pese a que las localidades de la Ribera, y en general las de toda España, no están atravesando su época económica más holgada, existen lugares en los que viven en peores condiciones y que apenas pueden cubrir las necesidades más básicas. Los niños no saben qué es una videoconsola o un ordenador, porque algunos ni siquiera tienen sus propios lápices y cuadernos. La ONG Tashi Delek de Carlet lleva años trabajando para mejorar el futuro de los más pequeños. Ahora está trabajando en la construcción de una escuela en Nepal, y aunque está resultando un arduo trabajo, la satisfacción de verla construida está sacando adelante el ambicioso proyecto.

El futuro colegio está en el Este de Nepal, más concretamente en el punto de partida del 'trekking' al Kanchenjunga, la tercera cordillera más alta de la zona. Se prevé que el centro escolar tenga una capacidad para que 24 niños aprendan las lecciones que corresponden a sus edades. La dimensión del colegio será de 44 metros. Será construido con cemento y con el techo de plancha. Además se acondicionará con mobiliario adecuado, como bancos y mesas para trabajar. Parece un material obvio para dar clase, pero otras escuelas próximas no disponen de estos medios. La luz eléctrica será posible gracias a las placas solares que instalarán unos ingenieros que colaboran en el proyecto. Esto se completará con una fuente y dos váteres. El presupuesto que se invertirá para dar forma a esta idea es de 8.000 euros.
La oenegé cuenta con nombres propios, personas que están detrás de esta iniciativa, como Rafael David. Este vecino de Carlet se encuentra desde hace unos meses en Nepal para realizar los trámites burocráticos pertinentes, como conseguir el terreno, los permisos, la contratación de los obreros y controlar los trabajos que desarrollan otros colaboradores residentes en el país, Andy Coopland y Postonath Gura Gyn.
Primeros cinco años
La organización ha previsto un esquema a seguir para los próximos cinco años. Tashi Delek se encargará de pagar el sueldo a la profesora y costear el material que utilicen los niños durante los próximos cinco años. Una vez pasado este periodo, será el propio Estado quien asuma la responsabilidad de financiar el funcionamiento de la escuela.
Susi-La Funglin School será el nombre de la nueva infraestructura. La elección del mismo no ha sido casualidad, sino en memoria de Susi Moltó. Esta vecina de Carlet era una amante de Nepal y trabajó intensamente como una de las promotoras principales para crear y dar vida a la organización que hoy es una realidad. Moltó falleció en 2010 y con esta escuela se pretende recordar su persona y su legado. La denominación Susi-La Funglin School está aprobada por el Departamento de Educación del Village Development Commitee de Taplejung.
Para los pequeños, es un sueño poder aprender en un lugar acondicionado para ello, y el final de ese sueño está cada vez más cerca. Si las obras suceden tal y como están programadas, el centro escolar estará acabado el próximo mes de mayo, sustituyendo a la rudimentaria escuela de bambú en la que aprenden y que, además, está llena de elementos deteriorados. Además de la construcción de la nueva escuela, la ONG carletina Tashi Delek ha prestado ayuda a otras tres escuelas primarias del Valle de Kangchen.
Estas escuelas se encuentran muy alejadas de las carreteras, el acceso a ellas es muy complicado y por tanto, el desarrollo de las tareas y la llegada de ayuda es muy costoso. Pese a las dificultades, el grupo de Rafael David ha conseguido aportar llevar a los niños el material necesario, como mochilas, libretas, lápices, tizas, borradores y reglas.
«Tashi Delek basa su actuación en la ayuda a los escolares, ya que consideran esencial que los niños, y en especial los de corta edad, tengan acceso a una educación básica y de calidad, que aprendan a leer y a escribir desde bien pequeños», aseguran fuentes municipales.
Además, desde el Consistorio puntualizan que su contribución al desarrollo de estos poblados «la hacen de forma directa, a través de las recaudaciones económicas de amigos, colaboradores y voluntarios de Carlet y de otros lugares. Son ellos mismos quienes se encargan de comprar el material escolar en Nepal y repartirlo directamente a los niños en los colegios con la intención de crear riqueza en el país».

Font: Sandra Parrilla. Las Provincias

viernes, 17 de febrero de 2012

jueves, 16 de febrero de 2012

Més de 800 persones es manifesten a Carlet contra les retallades de la Generalitat


Prop d’un miler de persones (800 segons els organitzadors) participaren ahir en una manifestació a Carlet contra les retallades en educació que ha posat en marxa la Generalitat, asfixiada pels deutes dels últims anys.
Alumnes, professors, mares i pares i els directors dels col·legis públics i dels dos instituts de Carlet secundaren ahir la protesta que va acabar a la porta del consistori on un alumne llegí un comunicat. Els participants cantaren consignes que exigien més inversió en educació pública i protestaren per les retallades que ha anunciat el govern valencià i aquells que han conduït a la Comunicat a esta situació de fallida i quebra.


Alumnes dels col·legis Bosch Marin, Sant Bernat, Juan Vicente Mora i els instituts Nou d’Octubre i Eduardo Primo exhibiren pancartes i fulls durant tota la protesta.

El manifest, que cap membre del govern local (PP) eixí a recollir a les portes del consistori, criticava la decisió de l’executiu valencià d’aprovar les retallades de salaris i serveis, la qual cosa la comunitat educativa considera una agressió als qui exerceixen un servei públic clau. 


Els docents consideren que es tracta del major atac de la historia a l’ensenyament públic i reclamen una educació en valencià i de qualitat. La protesta d’ahir que va tindre caràcter local, pren el relleu de la celebrada a Alzira la passada setmana.

Extret del diari Levante EMV

miércoles, 15 de febrero de 2012

ACESVAL de Carlet envia 1.000 quilos d'arròs al Sàhara


L'ONG Acesval de Carlet ha col·laborat en la Caravana de la Pau, a través de l'Associació 'Ajuda als Pobles' de Quart de Poblet, amb la compra de 1.000 quilos d'arròs per al poble sahrauí.
L'Assemblea General de Socis d'Acesval va aprovar de forma unànime en 2011 la col·laboració en este projecte que ha sigut finançat exclusivament per les quotes mensuals dels socis.
La Caravana per la Pau ha aconseguit arreplegar 45.000 quilos d'aliments i material de primera necessitat per als refugiats dels quatre campaments sahrauís en el desert algerià de Tinduf (Algèria). Els aliments arreplegats són no peribles com oli, arròs, sucre o llegums. També s'envien medicaments, material sanitari, un vehicle que servirà d'ambulància, material educatiu i una màquina tractora, entre altres.
A principis del mes de febrer s'ha emmagatzemat tot allò que s'ha recol·lectat per a iniciar el transport a la localitat d'Orà (Algèria) i posteriorment, després de recórrer 1.500 quilòmetres, traslladar-ho als campaments.
Acesval col·labora en projectes solidaris directes; l'any passat van enviar 5.000 euros a Àfrica per a una granja de pollastres, projecte encapçalat per la missionera d'Alginet Elvira Bosch. 

martes, 14 de febrero de 2012

Concentració a Carlet contra les retallades en educació de la Generalitat Valenciana


Demà dimecres 15 de febrer els sindicats i assamblees de treballadors dels instituts Eduardo Primo Marqués i el 9 d'Octubre així com dels col·legis Sant Bernat, Bosch Marín i Juan Vicente Mora han convocat una concentració per a mostrar el seu rebuig a les retalles que ha dut a terme la Generalitat Valenciana en matèria d'educació. 

Hora: 17.15
Lloc: Avinguda Blasco Ibañez (Carlet)

A continuació adjuntem el manifest que signen els diferents sindicats convocants. 

Manifest dels sindicats:
El Consell de la Generalitat va aprovar el passat dia 5 de gener un gran paquet de retallades (publicat el dia 10), que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra Comunitat ha realitzat amb aquest abast, per la qual cosa només ens queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió.
Pretenen estalviar més 1.000 milions d’euros de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis.  Volen retallar salaris del personal docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí de l’Administració del Consell i de la de Justícia, i de totes les empreses, entitats i fundacions del sector públic valencià, i posar límits a les reduccions de jornada, així com eliminar els drets a dies de vacances i de descans, a determinades prestacions socials i la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació. I tot açò, vulnerant els convenis col·lectius d’aplicació al personal laboral i la negociació col·lectiva i retallant en personal, prestacions i serveis públics.
No contents amb això, el Consell ha aplanat el camí per a acomiadar fins a un 25% del personal interí dels diferents sectors, al qual cosa pot afectar milers de persones, augmentar les xifres d’atur i deteriorar més encara la prestació dels serveis públics a la ciutadania valenciana.
Les mesures aprovades no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors. Ens oposem frontalment a totes eixes mesures i per això anunciem una sèrie de mobilitzacions que es van a allargar en el temps perquè el Consell retire el Decret-llei.
El govern valencià ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació, l’especulació urbanística, que ha suposat l’enriquiment d’unes poques persones a costa de la destrucció del territori, i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques
Les cinc organitzacions sindicals han decidit portar a terme mesures legals per tal que es retire el decret perquè estan convençuts que s’han vulnerat drets i la legalitat vigent. Pretenen que es depuren totes les responsabilitats polítiques per la mala gestió realitzada, pel que demanem que dimitisca o siga cessat, el Conseller Vela, responsable directe en l’elaboració i execució dels pressupostos en les últimes legislatures.
Els sindicats consideren necessària una resposta dura i contundent de les treballadores i treballadors del sector públic i del conjunt de la ciutadania per obligar el govern a rectificar. Per això, fem un crida a la participació massiva i activa en totes les accions unitàries de protesta i pressió que es convoquen, tant pels sindicats signants com pels òrgans unitaris de representació del personal –juntes de personal i comités d’empresa del sector públic valencià.
CCOO     CSIF        FSES       Intersindical           UGT-PV

lunes, 13 de febrero de 2012

Restauració del Teatre el Siglo en l'informatiu de Canal 9



Restauració del Teatre el Siglo de Carlet en l'informatiu de Canal 9


Les baixes temperatures passen factura a la bresquilla i la nectarina


L'ona de fred que està envaint a tota Espanya durant estes setmanes s'ha emportat per davant gran part de la producció agrícola de la campanya de fruita d'estiu a Carlet.

Este matí s'han fet les primeres valoracions de les pèrdues que superen el 60% d'una producció de 14 milions de quilos, principalment de bresquilla i nectarina. Encara és prompte per a fer un balanç total dels danys produïts per les baixes temperatures, però de moment es quantifiquen entre els 12 i els 14 milions d'euros.

En esta valoració es té en compte la producció perduda, així com la incidència directa i indirecta en les pràctiques de cultiu en camp, la manipulació i l'envasament de la fruita, és a dir, en la mà d'obra que es requereix en estos tres processos.

Les baixes temperatures han tingut conseqüències molt negatives en el camp. S'han donat cinc factors meteorològics que han sigut clau perquè es produïren gelades en l'agricultura, humitat baixa, absència de vent, massa d'aire fred, cel totalment ras i massa temps perllongat d'exposició a baixes temperatures. Este últim factor ha sigut clau, ja que en algunes zones del terme municipal s'han arribat a registrar 7 graus baix zero.

Un altre dels condicionants que han agreujat la situació ha sigut l'avançat estat de florida dels arbres. Les suaus temperatures del mes de novembre i desembre van fer florir els fruiters amb major antelació i les gelades han sigut encara més perjudicials.


Font: Ajuntament de Carlet, Fotos: Enrique Ferrer


Exaltació Falleres Majors de la falla Pensat i Fet

El Teatre Giner va albergar dissabte l'exaltació de les Falleres Majors de la comissió Pensat i Fet.
Van ser presentades en societat la Fallera Major, Cristina Moreno, i la Fallera Major Infantil, Àngels Hervàs, que van estar acompanyades en tot moment pels seus presidents, Francisco Javier Gómez i Raúl Alcázar, respectivament.

El col·legi Juan Vicente Mora ajuda a una xiqueta malalta



La solidaridad no conoce fronteras, tampoco edades y en este caso tiene una forma determinada, la de un tapón de plástico. Y cuantos más haya, mejor.
'Tapones para Aitana' es una campaña solidaria para ayudar a esta niña de once años. Aitana vive en Tarazona, una localidad de Zaragoza, y sufre una cardiopatía congénita. La pequeña ya ha sido intervenida en Boston, pero necesita una segunda operación para curarse. Es mucha gente la que ya le ha ayudado, pero los esfuerzos para apoyar a Aitana no sobran.
Los alumnos del colegio Juan Vicente Mora de Carlet han querido aportar su granito de arena para que Aitana se cure y se han sumado a la campaña solidaria. Los niños han colaborado activamente con esta causa, implicando a sus familiares para conseguir el mayor número de tapones. Y es que con algo tan sencillo se puede lograr mucho.
La familia de Aitana y la Fundación Seur crearon una campaña muy sencilla, sólo hay que llevar tapones de plástico a la oficina de Seur más cercana o a cualquier tienda Digital Factory. Un gesto que se está repitiendo en muchos lugares del país y que animan a la pequeña para su próximo viaje a Boston. En Carlet han recogido 170 kilos de tapones. Por cada tonelada de estos objetos que se contabilice, la familia recibirá 300 euros para la intervención de la pequeña.
Para esta segunda operación quirúrgica en una de las clínicas más prestigiosas a nivel internacional, la familia de Aitana necesita 400.000 euros. Se trata de una delicada intervención para reparar su corazón y sus pulmones, así como reconstruir algunas de sus venas. En diciembre ya tenían 90.000 euros, gracias a la ayuda de los más de 5.000 de personas que se pusieron a reunir tapones.
Parece ser que esos más de 100 kilos recogidos en el colegio José Vicente Mora son sólo los primeros, ya que su directora, Rosa Primo, ha manifestado la voluntad que tienen todos de seguir adelante con esta ayuda tan valiosa. «Todos, profesores y alumnos, somos conscientes de que Aitana nos necesita, y continuaremos recogiendo tapones para devolverle la sonrisa. Por el momento hemos entregado 170 kilos, pero nuestra intención es seguir colaborando con la causa. Es muy sencillo ayudar a Aitana, estamos contribuyendo a mejorar la vida de esta pequeña niña». Además, la directora añade que con este pequeño gesto de guardar los tapones que solemos usar en las casas, «nos hemos convertido en un eslabón de una gran cadena».
Font: Las Províncias. S Parrilla

domingo, 12 de febrero de 2012

L'Artística participarà en el Certamen provincial de bandes de música de la Diputació de València de 2012


L'Artística de Carlet, la Societat Musical de Tous, la Santa Cecilia de Fortaleny i la L' Artística Musical d'Alcàntera de Xúquer concursaran en el XXXVI Certamen provincial de bandes de música de la Diputació de València que se celebrarà els dies 19 i 20 de maig en el Palau de la Música de València. 


En total, 14 bandes de música es disputaran els primers premis de les quatre seccions en concurs segons l'ordre d'intervenció que va ser sortejat en la Diputació de València. 


Molta sort a l'Artística

sábado, 11 de febrero de 2012

Carlet en els informatius de TVE i Canal 9 sobre les gelades d'esta setmana

Vídeos dels informatius de TVE i Canal 9 sobre les gelades d'esta setmana passada a Carlet i les seues consecuències en la nostra agricultura.



viernes, 10 de febrero de 2012

La Diputació millorarà les zones de Villarubia i el Cortijo


El diputat de Cooperació Municipal, Juan José Medina, ha anunciat hui que la Diputació de València condicionarà dos zones rurals de Carlet per a millorar la qualitat de vida dels habitants de Villarrubia i el Cortijo. 

Medina ha assenyalat que l'objecte de l'actuació és "evitar que existisquen ciutadans de primera i ciutadans de segona perquè tots els habitants amb independència del seu lloc de residència puguen disfrutar en igualtat de condicions dels mateixos serveis i infraestructures".

El també vicepresident va assumir ahir este compromís després de reunir-se amb l'alcaldessa de la població, Mª Ángeles Crespo, qui va sol·licitar la necessitat de millorar el subministrament elèctric, renovar la xarxa d'aigua potable i repavimentar les voreres d'ambdós nuclis rurals. 



Font: dival.es