martes, 4 de diciembre de 2012

La transacció que acabà en el crim d'Alberic anava a portar-se a terme a Carlet



Els acusats del crim d'Alberic que han accedit a declarar davant la jutge d'Instrucció número 5 d'Alzira han admés que el seu pla era emportar-se la marihuana sense pagar, però que mai van tenir intenció de matar a ningú, ja que un d'ells afirma que el presumpte autor de l'homicidi va cridar quan ja fugien: «L’he punxat, l’he punxat». Dos dels detinguts haurien explicat en les seues compareixences que havien contactat, a través d'un amic, amb uns venedors de marihuana d'Alberic i que havien planejat robar-los la droga en la creença que «eren uns xiquets».

La vesprada en què van succeir els fets, els quatre presumptes implicats, tres d'ells ja detinguts i a la presó, i un quart encara en parador desconegut, van eixir de València en el cotxe d'un d'ells cap a Alberic. Al principi, segons els testimonis, s'havia negociat la compra d'una quantitat superior de marihuana, per la qual cosa la transacció havia d'haver-se completat en una gasolinera de Carlet. Després de diverses anades i vingudes, compradors i venedors, afirmen els uns i els altres, es van donar cita en el sector R d'Alberic, un espai bastant deshabitat als afores del municipi, la qual cosa garantia la discreció suficient. La intenció era que hi haguera un primer contacte perquè els compradors veieren i fins i tot provaren la mercaderia.

Els cotxes dels dos grups van aparcar en el mateix carrer, amb uns metres de distància entre ells. En un moment determinat, el copilot del cotxe dels compradors, Luis R. C., d'ètnia gitana, va descendir i va anar a veure als altres. Llavors es donà compte que el conductor era també de la mateixa ètnia que ell i que «no eren uns xiquets » com creien, així que va pensar que el més prudent era avortar el pla, segons va defensar este imputat durant la seua confessió. L'investigat, pel que sembla, ha afirmat que va tornar al vehicle i que es va creuar amb un altre dels imputats, a qui li va insistir que «no són xiquets», fent-li veure que el millor era anul·lar el robatori. El comprador va seguir el seu camí i va obrir la porta posterior de l'automòbil dels venedors com si anara a veure la marihuana i, segons els testimonis, va aprofitar eixe gest per a agafar la borsa on estava la droga i eixir corrent.

A partir d'ací, es van succeir les carreres. Juan Ramón Gómez, la víctima, va eixir del lloc del conductor darrere del suposat lladre. Ho va aconseguir prop del cotxe dels compradors. Va haver-hi un forcejament. Juan Ramón va caure de sobte sobre la calçada i els altres van creure «que l’havia deixat sense sentit», ja que qui pugnava per portar-se la marihuana era, segons el testimoniatge de la resta d'acusats, l’exboxejador Alejandro P. No obstant açò, segons han afirmat pel que sembla els imputats en les seues declaracions, quan va entrar en el cotxe i van eixir fugint a tota velocitat, el presumpte autor de l'homicidi va cridar: «L’he punxat, l’he punxat». Afirmen que desconeixien que portara un arma, una espècie de ganivet amb el mànec embolicat amb esparadrap que la Guàrdia Civil hauria aconseguit intervenir. De moment, tres estan a la presó i el quart, en situació de crida i cerca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario