jueves, 8 de noviembre de 2012

Cuina Carletina: Sopà


La tradicional sopà o sopada és un postre molt típic de Carlet que sol fer-se una vegada ha acabat Pasqua per tal d'aprofitar les mones que s'han fet dures o que han sobrat. 

INGREDIENTS:
- Un litre de llet
- Corfa de llima
- Mona de Pasqua
- Una miqueta de sucre
- Canyella en pols
- Un sobret de Potax/Maizena

És molt fàcil de fer fer, només cal que seguiu estos passos:

Per una banda poseu una cassoleta al foc amb 3/4 d'un litre de llet i corfa de llima i deixeu que alce el bull. Per altra banda, el quart de llet sobrant aboqueu-lo en un got i afegiu un sobre de Potax (o una miqueta de Maizena) una miqueta de sucre i remeneu-ho perquè es desfaça amb la llet. Quan haja alçat el bull la cassola amb llet afegiu el got que heu preparat amb el quart de llet sobrant i el Potax/Maizena, remeneu-ho tot bé i apagueu el foc. Poseu en platets trossets de mona de pasqua. Escudelleu-ho en els platets on he posat la mona i escampeu per damunt uns pessiguets de canyella en pols. Espereu que es gele, la sopà mai ha servir-se calenta, sinó freda del tot i millor encara, posant-la en la nevera una vegada s'haja gelat de forma natural. Bon profit! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario